h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Denizli’de 120 güreşçi, deve arenasında kıyasıya mücadele etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde üçüncüsü gerçekleştirilen deve güreşleri başladı. 120 pehlivan devenin katıldığı etkinliğe Denizli, Aydın ve Muğla gibi çevre illerden büyük bir ilgi gösterildi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bu değerlerimize sahip çıkarak, gençlerimize aktararak yolumuza devam edeceğiz. Bizi biz yapan değerlerimiz var. Bunlara sahip çıkamazsak biz olmaktan çıkarız. Çocuklarımıza aktaramazsak, çocuklarımızın bizim çocuklarımız olması mümkün değil. Başka kültürlerle yetişen çocuklar o medeniyetin çocukları olur. Bizim çocuklarımız olabilmeleri için en güzel değerlerimizi o çocuklara aktarmamız gerekiyor” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yörük kültürünün önemli bir geleneği olan deve güreşlerinin üçüncüsü, Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’nde gerçekleşti. Başkan Osman Zolan, “Bu değerlerimize sahip çıkma ve gençlere aktarma görevimiz devam edecek” dedi.

120 pehlivan devenin katıldığı deve güreşlerinin üçüncüsü, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edildi. Sabahın erken saatlerinde başlayan güreşler, Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Denizli, Aydın, Muğla ve çevre illerden 120 pehlivan deve mücadele etti. Deve güreşlerine katılım ücretsiz olduğu için vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Heyecanın dorukta olduğu müsabakalar gün boyunca devam etti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vatandaşların yoğun ilgisi üzerine, “Yörük kültüründen gelen bu deve güreşlerini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. Başkan Zolan, ayrıca gelecek nesillere aktarılması gereken değerlerin korunması ve gençlere aktarılması gerektiğini vurguladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’nin, geleneksel sporların ve değerlerin yaşatılması için kullanıldığını belirten Başkan Zolan, “Bu tesisimizde yağlı pehlivan güreşleri, deve güreşleri, okçuluk gibi geleneksel sporları yapmaya devam edeceğiz. Halkımıza bu duyguları yaşatmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yılın Basın Fotoğrafları’nın jürisi TFMD 39. kez Antalya’da bir araya geldi

Sıradaki haber:

Yılın Basın Fotoğrafları’nın jürisi TFMD 39. kez Antalya’da bir araya geldi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.