h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Zigana Kayak Merkezi, karne tatilinde ziyaretçilerle dolup taşıyor!

Zigana Kayak Merkezi, karne tatilinde ziyaretçilerle dolup taşıyor!

Yarıyıl tatilini fırsat bilen aileler, Gümüşkayak Kayak Merkezi'ne akın etti. Zigana Dağı'ndaki kayak merkezi, sis ve kar yağışına rağmen eğlence dolu bir gün yaşanmasını sağladı. Kar motorlarıyla tur atanlar, kızak ve kayak yapmak isteyenlerle birlikte çocukların çığlıklarıyla dolu merkez, sömestir tatili için yoğun ilgi gördü. Ziyaretçiler, ateş etrafında ısınarak horon oynadı ve karne tatili nedeniyle stres attı.

Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi, Yarıyıl Tatiline Ailelerin İlgi Odağı Oldu

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte aileler, Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi’ne akın etti. Karneleri alıp Torul ilçesinde bulunan Zigana Dağı zirvesine gelen veliler, çocuklarıyla birlikte keyifli bir gün geçirdi. Sis ve kar yağışıyla da olsa çocukların eğlencesine engel olmadı ve çığlıklar dağda yankılandı. Kayak öğrenmek isteyenler ise pistlerden yararlanma şansını yakaladı.

Türkiye’nin en ünlü kayak merkezlerinden biri olan 2 bin 100 metre yükseklikte bulunan Zigana Dağı geçidinde yer alan Gümüşkayak Kayak Merkezi, sömestr tatili döneminde büyük yoğunluk yaşıyor. Trabzon ve Gümüşhane’ye 45 dakika mesafede bulunan bu bölgede, Arap turistler de dikkat çekiyor. Kayak yapmayı tercih edenlerin yanı sıra, kızak kullanmak isteyenler ve kar motorlarıyla turlamak isteyen vatandaşlar da bu alanda zaman geçiriyor.

Isınmak için ateş yakılan çoban ateşi çevresinde, müzik eşliğinde horon oynayan ziyaretçiler, eğlenceli bir gün geçiriyor. Zigana Dağı’na sık sık ziyarette bulunanlardan Mustafa Berat Ergin, “Kar topu oynuyoruz, kardan adam yapıyoruz ve kızakla kayıyoruz. Zigana’ya çok fazla kar yağıyor, bu yüzden burayı seviyoruz. Bugün kuzenim ve ailemle geldik, oldukça kalabalık bir gün geçirdik. Karnaval tatilinde eğlenceli olduğu için herkes buraya akın etti” şeklinde konuştu.

Zigana Dağı’nı çok seven Elif Nur Ergin ise “Burada günümüzü geçirmek çok güzel. Kayıyoruz, kardan adam yapıyoruz, kar topu oynuyoruz. Her şey çok güzel ve burası gerçekten çok eğlenceli bir yer. Karnaval tatili olduğu için buraya geldik. İnsanlar tatilde buraya gelip bol bol stres atsınlar” dedi.

Gümüşhane’den gelen bir sporcu olan Gamze Gül Boz ise, “Çok mutluyuz. Burada çok güzel bir kar var. Gümüşhane’ye yağmayan kar buraya yağıyor. Bugün burada çok eğlendik. Kayak yapıyorum ama bugün kızak yapmak daha eğlenceli olduğu için onu tercih ettim” şeklinde konuştu.

5 yaşındaki Bekir Yiğit Altun ise karnaval tatili nedeniyle Zigana’ya geldiğini ve kızakla kaymanın çok eğlenceli olduğunu belirtti.

Nilüfer Belediyesi karla mücadele için özel ekiplerini seferber etti

Sıradaki haber:

Nilüfer Belediyesi karla mücadele için özel ekiplerini seferber etti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.