h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Zabıta, güvenli alışveriş için denetlemelerini sıklaştırıyor

Zabıta, güvenli alışveriş için denetlemelerini sıklaştırıyor

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, marketlerdeki fiyat etiketi, son kullanma tarihi ve fiyat farkı gibi unsurları denetleyerek vatandaşların güvenli alışveriş yapmasını sağlıyor. Temel gıda ürünlerinden örnek alınarak alış ve satış fiyatları karşılaştırılıyor ve son kullanma tarihleri kontrol ediliyor. Fahiş fiyat artışı belirlenen firmalar ve marketlere cezai işlem uygulanıyor.

Kartepe’de Zabıta Ekipleri, Vatandaşların Güvenli Alışveriş Yapabilmesi İçin Marketleri Denetliyor

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına marketleri sıkı denetim altına almış durumda. Fiyat etiketi, son kullanma tarihi, kasa ve reyon arasındaki fiyat farkı gibi unsurlar üzerinde yapılan denetimler, günlük yaşamda temel ihtiyaç ürünlerindeki haksız fiyat artışlarının önüne geçmeyi hedefliyor. Denetimler sırasında un, şeker, peynir, yumurta, bakliyat ve son zamanlarda yağ gibi temel gıda ürünlerinden örnekler alınıp fiyatları karşılaştırılıyor. Ürünlerin son kullanma tarihleri gözden geçirilirken, reyon etiketiyle kasadaki fiyatlar kıyaslanıyor.

Zabıta ekipleri, yüksek fiyat artışı tespit ettiklerinde ilgili firmalar hakkında tutanak tutarak İl Ticaret Müdürlüğü’ne bildiriyor. Ticaret Bakanlığı’nın komisyonuna iletilen bu bilgiler doğrultusunda haksız fiyat artışı yapan firmalara cezai işlem uygulanıyor.

“Yasalara Karşı Gelme! Kartepe’de Zabıta, Vatandaşların Alışveriş Güvenliğini Sağlamak İçin Marketleri Sıkı Denetliyor”

“Küçükçekmece Belediyesi, Sömestir Tatili için heyecan verici etkinlikler düzenliyor”

Sıradaki haber:

“Küçükçekmece Belediyesi, Sömestir Tatili için heyecan verici etkinlikler düzenliyor”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.