h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Yarıyıl tatilinde çocukları renklendirecek atölyeler

Yarıyıl tatilinde çocukları renklendirecek atölyeler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit ve Gebze'de yarıyıl tatili boyunca çocuklar için sanat ve eğlence atölyeleri düzenliyor. Atölyeler, 6-13 yaş arasındaki ilköğretim okulu öğrencilerine açık olacak. Geçen yıl büyük ilgi gören etkinlikler arasında, sanal gerçeklik atölyesi, origami, takı tasarımı, ebru, lego ile robotik gibi çeşitli atölyeler yer alıyor. Ayrıca çocuklar, Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa filmini izleyecek ve Anadolu Ateşi Kıvılcım Dans Grubu'nun gösterisine katılacaklar. Etkinlikler de buz pisti kurulacak.

Kocaeli’nin İzmit ve Gebze ilçelerinde yapılan etkinliklerle çocuklar, yarıyıl tatilini hem eğlenceli hem de öğretici bir şekilde geçirecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 22 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarıyıl tatilinin ilk bölümünde çocuklar için sanat ve eğlence atölyeleri düzenleyecek. İzmit’teki Kocaeli Kongre Merkezi ve Gebze’deki Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi, 26-28 Ocak’ta İzmit’te ve 22-28 Ocak tarihleri arasında Gebze’de çocukları ağırlayacak. Etkinlikler, ilk bölümünde 6-13 yaş arasındaki ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik olacak ve saat 11.00-18.00 arasında gerçekleştirilecek. Akşam saatlerinde ise sahne gösterileri yapılacak.

Başvuru şartı olmadan gerçekleştirilecek olan etkinlikler, Kocaeli Kongre Merkezi fuayesi ve Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Tüm öğrenciler, bu etkinliklerden başvuru yapmadan faydalanabilecek.

Geçen yıl büyük ilgi gören etkinlikler, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü, Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü, Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürlüğü, Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Sanat ve eğlence atölyeleri, yarıyıl tatilinde çocukların keyifli vakit geçirmesini sağlayacak. Kocaeli Kongre Merkezi fuaye alanında sanal gerçeklik, origami, maket yapımı, takı tasarımı, tohum ekimi, ebru, bilgi evleri-hama boncuk, bilgi evleri-3d kalem tasarım, KBB gençlik merkezi-akıl oyunları, Antikkapı kruvasan, lego ile robotik, dijital penaltı, refleks ve fotoğraf çekim gibi atölyeler düzenlenecek. Ayrıca çocuklar, pedal ile araba yarışı yapabilecek ve çömlek yapımı gibi etkinliklere katılabilecek.

Etkinliklere katılan öğrenciler, Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa filmiyle çocuk sinemasının keyfini çıkaracak. Geçen yılın en popüler filmi olan Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa, 26 Ocak Cuma akşamı saat 18.00’de Kocaeli Kongre Merkezi’nde gösterilecek.

Ayrıca, Anadolu Ateşi Kıvılcım Dans Grubu da sahne etkinlikleri arasında yer alacak. Grup, 27 Ocak Cumartesi akşamı saat 18.00’de Kocaeli Kongre Merkezi’nde muhteşem bir gösteri sunacak.

Yarıyıl etkinlikleri kapsamında, 28 Ocak Pazar günü saat 18.00’de Kral Şakir Kapadokya Macerası Müzikali de sahne alacak. Bunun yanı sıra Kongre Merkezi’nin dış alanında 3 gün boyunca buz pisti de kurulacak.

Bilgilendirme tırlarına ilgi patlaması! ’Yarısı Bizden’ kampanyası büyük ilgi görüyor

Sıradaki haber:

Bilgilendirme tırlarına ilgi patlaması! ’Yarısı Bizden’ kampanyası büyük ilgi görüyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.