h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Yalın yönetim çalışmaları, birçok ödül ile taçlandırıldı

Yalın yönetim çalışmaları, birçok ödül ile taçlandırıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk kez belediyelerde yalın yönetim uygulamasını başlatarak tüketim ve kaynak yönetiminde tasarruf sağlayan ekipleri ödüllendirdi. Yapılan çalışmalarla kaynakların etkin kullanılması ve gereksiz harcamaların önüne geçildi. Ödül töreninde yılın ekip lideri, ekip üyesi, mentorleri ve yalın kazanım ödülleri takdim edildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kaynakların verimli kullanılmasının önemine vurgu yaptı ve bu çalışmalara katkı sunan tüm ekiplere teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de belediyelerde ilk kez yalın yönetim uygulamasını hayata geçiren bir örnek olarak ödüllendirme programı düzenledi. Yalın yönetim sistemi, var olan kaynakların en etkin şekilde kullanılması ve verimli hizmet sunulmasını amaçlıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında yalın yönetim uygulamalarını başlatarak gereksiz ve israf olarak tanımlanan faaliyetlerden kaçınmayı hedefledi. Yalın uygulamalarla tasarruf sağlayan ekipler, 2023 yılında ödüllendirildi. Ödül törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve diğer yetkililer katıldı. Yalın uygulamaların önemi ve ödüllendirme sistemi hakkında bilgilendirme sunumu da yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmasında, Bursa’nın tüm ilçe ve mahallerine hizmet götürmeyi amaçladıklarını ve bunun için kaynakların doğru ve verimli kullanılmasının önemine değindi. Yalın yönetim sisteminin, özellikle özel sektörde uzun süredir uygulandığını ve kaynakların verimli kullanılmasının hedeflendiğini belirtti. Tasarrufun önemine vurgu yapan Aktaş, gereksiz ve israf olarak tanımladığı faaliyetlerin vatandaşlar için değer üretmediğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak yalın yönetim araçlarını kullanarak sıfır israf hedefine odaklandıklarını söyledi ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.

Başkan Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yalın hedefler doğrultusunda 618 proje gerçekleştirdiğini belirtti ve elde edilen sonuçların doğru yolda olunduğunu gösterdiğini dile getirdi. Törende, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın yalın uygulamalarla geliştirdikleri projelerin ilk üçte yer aldığı açıklandı. Törende, yılın ekip lideri, yılın ekip üyesi, yılın mentörleri ve yalın kazanım ödüllerinin takdim edildiği kategoriler de bulunuyordu. Tören, ödüllerin dağıtılmasının ardından çekilen aile fotoğrafı ile sona erdi.

Aydın’ı gezerek keşfetmek isteyenler için yeni yürüyüş rotaları geliştirildi

Sıradaki haber:

Aydın’ı gezerek keşfetmek isteyenler için yeni yürüyüş rotaları geliştirildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.