h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Uludağ’da termal su kaynakları keşfedilerek 12 aylık turizme hizmet sağlanacak

Uludağ’da termal su kaynakları keşfedilerek 12 aylık turizme hizmet sağlanacak

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Uludağ'ı 4 mevsim turizme hizmet verecek hale getireceklerini belirtti. Termal su araştırması yapıyor, doğal dokuya zarar vermeden futbol kulüpleri için sahalar yapacaklarını söyledi. Vali Demirtaş, kaçak yapılarla ve çevre kirliliği ile mücadelede taviz vermeyeceklerini belirtti. Tarım alanlarında taşınabilir tekerlekli evlerin kurulmasına izin vermeyeceklerini vurguladı. Hızlı tren projesinin Bursa'ya değer katacağını ifade etti. Bursa Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde ise yerel medyanın önemine değindi ve Bursa Basın Müzesi'nin gezildiği belirtildi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Uludağ’ı yıl boyunca turizme açık hale getirecek çalışmalardan bahsederek, “Şu anda termal su araştırması yapıyoruz. Alan Başkanlığı ile imar çalışmalarını gerçekleştirip, doğal dokuyu koruyarak futbol kulüpleri için sahalar yapacağız. Uludağ’ı hak ettiği değere ulaştıracağız” açıklamasında bulundu. Vatandaşların çevre kirliliği ve kaçak yapılar gibi sorunlardan kaynaklanan endişelerine de değinen Vali Demirtaş, bu konularda taviz verilmeyeceğini ve derelerin temizliği için gerekli önlemleri alacaklarını belirtti.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ve BGC Yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Yaptığı açıklamalarda, göreve başladığından bu yana Bursa’da karşılaştığı sorunları ve çözüm önerilerini paylaşan Vali Demirtaş, vatandaşların ihtiyaçlarını doğru analiz etmenin önemine değindi. Trafik sorununun yanı sıra Nilüfer deresinin kirliliği konusunu da ele alan Vali Demirtaş, bu konuda çalışmaların başlatıldığını ve kirliliğin nedenlerini araştırarak çözüm bulmayı hedeflediklerini ifade etti.

Vali Demirtaş, Uludağ’ın turizm potansiyelinden bahsederken ilk olarak imar çalışmalarının önemine dikkat çekti. Yaz ve kış turizmine uygun projeler geliştirme kararlılıklarının olduğunu belirten Vali Demirtaş, Uludağ’ın dört mevsim hizmet verecek bir turizm merkezi haline getirilmesi için çalışmaların başladığını aktardı. Ayrıca, Uludağ’da doğal yapıyı bozmadan spor kulüpleri için kamp yerleri oluşturmayı planladıklarını söyledi. Detayların ilerleyen zamanlarda netleşeceğini belirten Vali Demirtaş, benzeri olmayan bir turizm merkezi oluşturma hedefinde olduklarını vurguladı.

Tarım alanlarında taşınabilir tekerlekli evlere izin verilmeyeceğini belirten Vali Demirtaş, tarım alanlarının korunmasının önemine değindi. Tarım topraklarının kalitesini korumak adına tekerlekli evlerin kurulmasına asla müsaade etmeyeceklerini ifade eden Vali Demirtaş, bu tür illegal yapıları tek tek kaldıracaklarını ve tarım alanlarında yapılaşmaya izin vermeyeceklerini vurguladı.

Hızlı tren projesine de değinen Vali Demirtaş, bunun Bursa’ya büyük katkılar sağlayacağını belirtti. Projenin hızla ilerlediğini ve 2025 yılı sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini aktaran Vali Demirtaş, hızlı trenin Bursa’ya turizm ve ticaret açısından önemli fırsatlar sunacağını dile getirdi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ise ziyaret sırasında Bursa’ya ait basın kuruluşlarının tarihçesini ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin çalışmalarını anlattı. BGC’nin kamu yararına dernek statüsünde bulunduğunu ve üyelerine çeşitli yardımlar sağladıklarını belirten Kolaylı, BGC’nin Basın Kültür Sarayı projesi hakkında da bilgi verdi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’ın ziyaretinde, BGC Basın Müzesi ve Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi de gezildi. Ziyarete BGC Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İstanbul’daki Barajlarda Son bir Haftada Yüzde 5.94’lük Büyük Yükseliş!

Sıradaki haber:

İstanbul’daki Barajlarda Son bir Haftada Yüzde 5.94’lük Büyük Yükseliş!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.