h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Uludağ’a devasa bir akın gerçekleşiyor…

Uludağ'da kar yağışının artması ve kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasıyla birlikte binlerce turist pistlere akın etti. Sömestr tatili öncesi otellerin dolacağı bekleniyor. Uludağ'da yaşanan yoğunluk ve trafik sebebiyle güvenlik tedbirleri alındı. Yabancı turistlerin gelmesiyle otellerin doluluk oranı yüzde 50'nin üzerine çıktı. Hava sıcaklığı sıfırın altında 1 derece olarak ölçülürken, kar yağışının önümüzdeki haftaya kadar etkili olması bekleniyor.

Uludağ’da Kar Sezonu Başladı, Turistler Pistlere Doluştu

Kış turizminin vazgeçilmez mekanlarından biri olan Uludağ’da kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor. Kar kalınlığının artmasıyla beraber binlerce yerli ve yabancı turist, sömestr tatilinin başlaması öncesinde pistlere akın etti. İşletmeciler ise otellerin hızla dolacağını belirtti. Uludağ’da kar kalınlığı şu an itibarıyla 45 santimetre olarak ölçüldü ve hafta sonunda 20 santimetrenin üzerinde bir kar yağışı bekleniyor.

Uludağ, kış turizminin en popüler merkezlerinden biri olmasına rağmen sezon bu yıl geç açıldı. Ancak son 2 gündür devam eden yoğun kar yağışı sayesinde pistlerdeki kar kalınlığı 45 santimetreye ulaştı. Bu durumu değerlendiren yerli ve yabancı turistler, kayak takımlarını giyerek pistlere akın etti ve karın tadını çıkardılar.

Ancak Uludağ’daki yoğunluk ve trafik sebebiyle jandarma ekipleri, olası kazaları önlemek için güvenlik önlemlerini artırdı. Yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle birlikte otellerin doluluk oranı da yüzde 50’nin üzerine çıktı. Sömestr tatilinin otellerin tamamen dolu olarak geçmesi bekleniyor.

Uludağ’da hava sıcaklığı sıfırın altında 1 derece olarak ölçülürken, en yüksek sıcaklık ise sıfırın altında 9 derece olarak kaydedildi. Kar yağışının önümüzdeki hafta da etkili olması ve özellikle Cumartesi günü 20 santimetrenin üzerinde kar bırakması bekleniyor.

Almanya’dan Uludağ’a tatil için gelen Ebru Akkuş, “Almanya’da yaşıyoruz. Uludağ’da kar yağdığını duyunca hemen biletlerimizi aldık ve buraya gelmeye karar verdik. Daha önce de Uludağ’a gelmiştik ve her sene burayı ziyaret etmeye çalışıyoruz. Pistlerde yoğunluk var ve ben de şimdi kayak yapmaya başlayacağım” dedi.

Uludağ’da kayak öğretmeni ve işletmeci olan Selim Adıyaman ise şunları söyledi: “Uludağ’da harika bir kar var. Hem yerli hem de Avrupa’dan turistler yoğun bir şekilde buraya geliyor. Bu hafta itibarıyla otellerde yer bulmak bile belki zor olacak çünkü talep çok yoğun. Şu anda otellerin doluluk oranı yüzde 50’ye ulaştı. Kayak öğrenmek ya da kayak yapmak için şu anda mükemmel koşullar var, harika bir tatil geçirmek isteyen herkesi bekliyoruz.”

Bağcılar Belediyesi, büyük bir başarıya imza atıyor

Sıradaki haber:

Bağcılar Belediyesi, büyük bir başarıya imza atıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.