h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Ulu Cami’nde Kabe örtüsü püskülleri güvence altına alındı

Ulu Cami’nde Kabe örtüsü püskülleri güvence altına alındı

Bursa Ulu Cami'nde sergilenen Kabe örtüsünün kayıp püskülleri Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Püsküllerin onarımı için İstanbul'dan bir usta bulundu ve tamir işlemi en kısa sürede yapılacak. Masrafları Ulu Cami Derneği karşılayacak.

Bursa Ulu Cami’nde sergilenen Kabe örtüsünün kaybolan püsküllerinin Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından korumaya alındığı ve yakın bir zamanda tamir edilerek tekrar asılacağı öğrenildi. İşin detaylarına göre, Yavuz Sultan Selim tarafından Mısır’dan getirilen Kabe örtüsü, tarihi Ulu Cami’ye hediye edilmişti. Örtü, 2014’ten beri günümüzdeki yerinde cam fanus içinde sergileniyordu. Ancak son zamanlarda 2 püskülün eksik olduğu fark edildi. Türk – Diyanet Vakıf Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Ulucami Onarım, Donatım ve Bakım Derneği Başkanı Hilmi Şanlı, püsküllerin zamanla yıprandığını ve düştüğünü belirtti. Durumu Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ilettiklerini ve püsküllerin koruma altına alındığını söyledi. Şanlı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile görüşerek püsküllerin onarımı için İstanbul’dan bir ustaya başvurduklarını ifade etti. Bulunan ustanın en kısa zamanda onarım yapacağını belirtti. Ulu Cami Derneği’nin masrafları karşılayacağını da vurguladı. Kabe örtüsünün püsküllerinin en kısa sürede yerine asılacağı bilgisini verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Deprem Hasar Tespiti Eğitimi’nde öğretim üyelerine plaket verdi

Sıradaki haber:

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Deprem Hasar Tespiti Eğitimi’nde öğretim üyelerine plaket verdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.