h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Tarihi 168 yıl olan pilavcı dükkanı, “Barbar” adıyla tekrar açıldı

Tarihi 168 yıl olan pilavcı dükkanı, “Barbar” adıyla tekrar açıldı

Trabzon'da kaybolan papağanını arayan Arda Kalkanoğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar sonucu 3 kilometre uzaklıktaki Yenimahalle'de papağanını buldu. Arda Kalkanoğlu, papağanı Barbaros ile birlikte uyuduğunu ve ona bebek gibi baktıklarını belirtti. Kalkanoğlu, papağanın dükkanın maskotu olduğunu ve onunla birlikte günün büyük bir kısmını geçirdiklerini söyledi. Papağanın kaybolduğu Pazarkapı mahallesindeki mahalle sakinleri tarafından bulunduğunu ve çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Trabzon’da yaşayan Arda Kalkanoğlu, sevimli papağanını her yerde aradıktan sonra sonunda sosyal medyada yaptığı paylaşım sayesinde 3 kilometre uzaklıktaki bir mahallede buldu.

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yer alan 168 yıllık Tarihi Kalkanoğlu Pilavcısı’nın 5. kuşak temsilcisi olan Arda Kalkanoğlu, 3 ay önce sahiplendiği 6 aylık papağanı olan “Barbaros” ile dükkanında adeta bir ikon haline geldi. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken pilavcı dükkanında, sahibinin gölgesinden bir an olsun ayrılmayan papağan, Pazarkapı mahallesinde kayboldu. Arda Kalkanoğlu, yeğenleriyle birlikte sokaklarda dolaşarak papağanını bulma çabası içine girdi. Hem şehirdeki farklı mahalleleri dolaştı hem de sosyal medyada duyuru yaparak yardım istedi. Sonunda, 3 kilometre uzaklıktaki Yenimahalle’de kayıp papağanını bulan Kalkanoğlu, mahalle sakinlerine minnettarlıkla papağanına kavuşmanın sevincini yaşadı.

Arda Kalkanoğlu, “Barbaros” adını verdiği papağanını çok sevdiğini belirterek, onunla birlikte uyuduğunu söyledi. 3 ay önce papağanı sahiplendiklerini belirten Kalkanoğlu, “Büyüklerimiz küçüklüğümüzde hayvan sevgisini bize aşıladı. Papağanı bir arkadaşım sayesinde edindik. 6 aylık olan bu bebek papağan, son 3 aydır bizimle yaşıyordu. O bize buranın maskotu gibi olmuştu. Ancak geçen gün bir aksilik oldu ve kaçıp gitti. Yanımda duruyordu, arkadaşımın omzuna gitmek istedi ve benim arkadaşımın papağandan korkması üzerine papağan ürkerek kaçtı. Doğadaki diğer kuşları görünce de Yenimahalle’ye kadar gitmiş. Şans eseri oradaki insanlar tarafından bulundu” dedi.

Papağanına bebek gibi baktığını söyleyen Kalkanoğlu, “Bu papağan bizim için maddiyattan daha değerli, onun varlığı bizim için alışkanlık haline geldi. Bebek gibi bakıyoruz. 4-5 saatte bir yemek yiyor. Sabah akşam beraber eve gidiyoruz. Onunla aynı yatakta uyuyoruz. Pilavcımızın sosyal medya hesabı bile var, adı “Barbar”. Kaybolduktan sonra uzun süre onu aradık ama bulamadık. Yeğenlerim bile onun için Bahçecik’e kadar gidip aradılar. Sabah 9 gibi kaçtı ve 11.30 gibi bulunduğu mahalleden haber geldi. Neyse ki erken bulduk. “Barbar, Arda, Babacığım” diye diye sesleniyor. Aslında adı “Barbaros” ama biz ona “Barbar” diyoruz” şeklinde konuştu.

Dört nesildir faaliyet gösteren pilavcı dükkanı ‘Barbar’, 168 yıl sonra yeniden açıldı

Sıradaki haber:

Dört nesildir faaliyet gösteren pilavcı dükkanı ‘Barbar’, 168 yıl sonra yeniden açıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.