h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Talaslılar, Çanakkale Müzesine akın ediyor

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'ın öncülüğünde açılan Çanakkale'ye ve Cumhuriyet'e adanmış 100. Yıl Müzesi, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Müze, geçen hafta açıldığından beri 2,294 kişi tarafından ziyaret edildi ve özellikle öğrencilerin gruplar halinde gezdiği gözlemlendi. Müze, tarihî bir taş konağın içinde yer alıyor ve içerisinde Çanakkale Savaşı, Millî Mücadele ve Cumhuriyetin ilk yıllarına ait 6,400 gerçek obje sergilenmektedir. Talas Belediye Başkanı Yalçın, ziyaretçi ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, gençlere Çanakkale ruhunu aşılamak amacıyla yapılan müzenin başarılı bir girişim olduğunu vurguladı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın önderliğinde 9 Ocak’ta açılışı gerçekleştirilen “Çanakkale’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Müzesi”, ilçeye büyük bir ilgiyle karşılandı. Hafta içerisinde 2 bin 294 kişi tarafından ziyaret edilen müzede, gençlere özellikle Çanakkale ruhunu aşılamak amacı güdülerek 6 bin 400 gerçek nesne bulunuyor. Eski bir taş konağın içerisinde yer alan müze, Tarihi Ali Saip Paşa Sokağı’nın girişinde bulunuyor. İçerisinde 2 kütüphane, 2 sergi salonu ve 1 seminer salonu bulunan müzede, Çanakkale Savaşı, Millî Mücadele ve Cumhuriyet’in ilk yıllarına dair özel eserler sergileniyor. Müze, Pazartesi günleri hariç haftanın diğer günlerinde ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Müzemiz, gençlerimizin ve diğer hemşehrilerimizin büyük ilgisiyle karşılandı. Bu durum bizi mutlu etti ve doğru bir iş yaptığımızı kanıtladı” dedi.

Balıkesir’in Karesi ve Altıeylül İlçelerinde Belediye Binaları Yıkılıyor

Sıradaki haber:

Balıkesir’in Karesi ve Altıeylül İlçelerinde Belediye Binaları Yıkılıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.