h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Taksim Meydanı’nda Alper Gezeravcı, Uzay İstasyonu’nda Canlı Takip Ediliyor

Taksim Meydanı’nda Alper Gezeravcı, Uzay İstasyonu’nda Canlı Takip Ediliyor

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Ax-3 ekibi, Dragon uzay aracı ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na bağlandı. Bu anı canlı olarak izleyen vatandaşlar da oldukça heyecanlıydı. İstasyonda yerli ve yabancı turistler bu kenetlenmeyi ilgiyle izledi. Uzay yolculuğu yaklaşık 36 saat sürdü ve Gezeravcı'nın da içinde olduğu mürettebat, UUİ'ye sorunsuz şekilde ulaştı. İnsanlar bu olayı gururla karşılarken, Gezeravcı'nın başarısı ülke tarafından büyük bir takdirle karşılandı.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) kenetlenmesi, Taksim Meydanı’ndaki Uzay İstasyonu’na gelen vatandaşlar tarafından canlı olarak izlendi.

Yaklaşık 36 saat süren uzay yolculuğunun ardından Ax-3 mürettebatını taşıyan uzay aracı, Taksim’deki Uzay İstasyonu’na ulaştı. Yerli ve yabancı turistler, istasyonda gerçekleşen kenetlenmeyi ilgiyle izleyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı da, uzay aracının UUİ ile birleşmesine tanıklık etti.

Taksim’e gelen vatandaşlardan İnci Özberk, “Bu durum beni heyecanlandırıyor. Günlerdir takip ediyorum. Bir şekilde ben de orada gibi hissettim. Bu, Türkiye’nin gururu. Zor günlerden sonra bunu armağan gibi değerlendiriyorum. Alper beyin yerinde olmak isterdim. Küçüklüğümden beri uzaya gitmek istiyordum. Bu sebeple, kendi çıkmış gibi mutluyum” dedi.

İstanbul’da tatil yapan Asım Çınar Sur ise, “Ülkemizin bu başarıyı elde etmek için çok çalıştığını düşünüyorum ve bugün bunu başardığımızı görüyorum. İstanbul’daydık ve buraya merak ettim. Zaten uzaya olan ilgim var. Bursa’dan geldim” şeklinde konuştu.

Canlı yayını takip eden Özgür Sur ise, “Ülkemizle gurur duyuyoruz. Bu tür güzel adımlar, geleceğimize ve misyonumuza yönelik. İnsanın içi şişiyor” ifadelerini kullandı.

Aydın’da sabah namazına devam ederek buluşmalar düzenleniyor

Sıradaki haber:

Aydın’da sabah namazına devam ederek buluşmalar düzenleniyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.