h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Sosyal medyada iş bulma iddiasıyla para talep edenlere yaptırım geliyor

Sosyal medyada iş bulma iddiasıyla para talep edenlere yaptırım geliyor

İŞKUR Kayseri İl Müdürü Ayşe Ak, yapılan denetimler sonucunda geçici iş ilişkisi kuran bazı firmalar ve sosyal medyadan para talep eden platformların tespit edildiğini belirtti. İŞKUR tarafından bu platformlara yaklaşık 1 milyon TL idari para cezası uygulandığını ifade eden Ak, iş arayanlara ve iş verenlere İŞKUR dışında hiçbir yerden hizmet almamaları gerektiğini vurguladı.

İŞKUR Kayseri İl Müdürü Ayşe Ak, yapılan denetimlerde geçici iş ilişkisi kuran bazı firmaların ve sosyal medya platformlarının para talep ettiğini tespit ettiklerini belirtti. Bu durumun ülke genelinde olduğunu ifade eden Ak, İŞKUR tarafından bu platformlara yaklaşık 1 milyon TL idari para cezası uygulandığını söyledi. İş arayanlara ve iş verenlere, İŞKUR dışında hiçbir yerde iş aramamalarını ve tüm faaliyetleri İŞKUR üzerinden gerçekleştirmelerini dile getiren Ak, “İş Kanunu ve kuruluş kanunumuza göre, iş arayanlara iş bulma aracılık etme yetkisi İŞKUR’a aittir. Özel istihdam büroları haricinde geçici iş ilişkisi kuran bazı firmalar ve sosyal medya platformları tarafından bu faaliyetin gerçekleştirildiği tespit edildi. Bu kapsamda İŞKUR tarafından yaklaşık 1 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır. İş arayanlara ve iş verenlere, İŞKUR ve İŞKUR izniyle faaliyet gösteren Özel İstihdam Büroları dışında başka yerleri tercih etmemelerini, tüm faaliyetlerin İŞKUR tarafından yürütüldüğünü önemle duyurmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Kültepe’de 75 yıllık hayali gerçekleştiriyoruz

Sıradaki haber:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Kültepe’de 75 yıllık hayali gerçekleştiriyoruz

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.