h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Şişli Belediyesi, deprem mağduru olan Arsuz’a anlamlı bir hizmet sunuyor.

Şişli Belediyesi, deprem mağduru olan Arsuz’a anlamlı bir hizmet sunuyor.

Şişli Belediyesi, 6 Şubat 2023 tarihinde Arsuz ilçesinde yaşanan depremde kurduğu "Şişli-Arsuz Psikososyal Destek Merkezi"ni açtı. Merkez, depremden etkilenen Arsuzluların yaralarını sarmak ve hayatı yeniden canlandırmak amacıyla oluşturuldu. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin tarafından açılışı yapılan merkez, 5 ayrı birimden oluşuyor. Arsuz ilçesi, depremden en çok etkilenen bölgeler arasında yer alıyor ve Şişli Belediyesi uzun vadeli planlar kapsamında bu bölgeye psikososyal destek sağlamak için merkezi kurdu.

Şişli Belediyesi, Hatay’ın Arsuz ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde en fazla etkilenen bölgelere yardım amacıyla “Şişli-Arsuz Psikososyal Destek Merkezi”ni hizmete açtı. Depremden etkilenen Arsuzlulara destek olmak ve hayatlarını yeniden canlandırmak amacıyla oluşturulan merkez, 5 ayrı birimden oluşuyor.

Şişli Belediyesi, depremin ardından hızlı bir şekilde harekete geçti ve Hatay’ın en çok zarar gören ilçesi Arsuz ile kardeş şehir oldu. Şişli Belediyesi, Arsuz’un ihtiyaçlarına uzun vadeli olarak destek olmak amacıyla çalışmalara başladı. Arsuz’un yeniden inşa edilmesi ve hayatın normale dönmesi için psikolojik destek ve yaşam kalitesinin artırılması önemli bir gereksinimdi. Bu nedenle Şişli Belediyesi, depremden etkilenen Arsuzlulara sürdürülebilir psikososyal destek sunmak için “Şişli-Arsuz Psikososyal Destek Merkezi”ni kurdu.

“Şişli-Arsuz Psikososyal Destek Merkezi”nin açılışı, 18 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilen bir törenle Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin tarafından yapıldı. Açılış törenine, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Şişli Belediyesi’nden birçok üst düzey yönetici ve çalışan da katıldı.

Başkan Keskin, açılış töreninde yaptığı konuşmada, bir yıl önce yaşanan Maraş Depremi’nin tüm ülkenin yüreğini sızlattığını ve Şişli Belediyesi olarak deprem bölgesine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi: “Depremden hemen sonra Hatay için var gücümüzle çalıştık, Şişli halkıyla birlikte yardım kampanyaları düzenledik. Arama kurtarma ve sağlık ekiplerimiz bölgede hemen göreve başladı, açtığımız çadır mutfaklarda depremzedeler için yemekler pişirdik. O günden beri gönlümüz ve akılımız Hatay’daydı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Arsuz Belediyemizle birlikte Arsuzlu çocuklarla kutladık. Şimdi ise, aylardır üzerinde çalıştığımız ‘Şişli-Arsuz Psikososyal Destek Merkezi’ ile yeniden Hatay’dayız.”

Keskin, her zaman Arsuz ve Arsuzluların yanında olduklarını vurgulayarak, dayanışma tohumlarının filizlendiğini ifade etti. Ayrıca, “Arsuz’da hayatı yeniden, en iyi şekliyle canlandıracağız” sözünü verdiklerini ve bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını da belirtti.

İstanbul’da neredeyse 3 milyon öğrenci düşen karne heyecanı ile yüzleşiyor.

Sıradaki haber:

İstanbul’da neredeyse 3 milyon öğrenci düşen karne heyecanı ile yüzleşiyor.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.