h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Shell Şirketi, Kızıldeniz üzerinden gerçekleştirilen sevkiyatları geçici bir süre askıya aldı.

Shell Şirketi, Kızıldeniz üzerinden gerçekleştirilen sevkiyatları geçici bir süre askıya aldı.

Petrol şirketi Shell, Yemen'deki saldırılardan dolayı Kızıldeniz üzerinden yapılan sevkiyatları süresiz olarak durdurma kararı aldı. Shell'in bu kararı, saldırıların gemilere ciddi zarar verebileceği ve mürettebatın güvenliğini tehlikeye atabileceği endişesiyle alındı. BP şirketi de geçtiğimiz ay benzer bir karar almıştı. Saldırılar devam ederken ticari gemilerin güvenliği konusundaki endişeler artıyor.

Shell, Yemen’deki Husilerin ticari gemilere yönelik saldırıları nedeniyle Kızıldeniz üzerinden gerçekleştirdiği tüm sevkiyatları süresiz olarak askıya aldı. Kaynaklara göre, saldırıları göz önünde bulunduran petrol şirketi Shell, bölgede büyük bir petrol sızıntısı tehlikesi olduğu için bu kararı almıştır. Ayrıca gemi mürettebatının güvenliğini sağlamak adına da tedbir amaçlı bu önlemi aldığı belirtilmiştir. Geçtiğimiz ay BP’nin de aynı nedenle Kızıldeniz’den sevkiyatı durdurma kararı aldığı hatırlatılmaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ilk astronot adayıyla buluştu

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ilk astronot adayıyla buluştu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.