h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Selçuk’ta binlerce kişiyi bir araya getiren Kırkpınar Deve Güreşleri

Selçuk’ta binlerce kişiyi bir araya getiren Kırkpınar Deve Güreşleri

Selçuk ilçesinde düzenlenecek olan 42. Uluslararası Deve Güreşleri Festivali, 21 Ocak'ta başlayacak. Festivalde toplam 140 deve, Pamucak Güreş Arenası'nda mücadele edecek. Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesinden gelen pehlivan develer, Selçuk'ta bir araya gelecek. Festival, Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı ve Selçuk Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek. 21 Ocak Pazar günü binlerce güreşsever, festivalin 42. yılına şahitlik edecek. Ayrıca, 5 çift pehlivan deve Artemis Ödülü için yarışacak ve Altın Havan En Süslü Deve Yarışması da düzenlenecek.

İzmir’in Selçuk ilçesinde, bu yıl 42. kez düzenlenecek olan Uluslararası Deve Güreşleri Festivali, 21 Ocak tarihinde başlayacak. Selçuk’a gelen güreş severleri bir araya getiren bu festival, heyecan dolu anlara sahne olacak.

42. Uluslararası Selçuk Deve Güreşleri Festivali’nde toplamda 140 deve yer alacak ve müsabakalar Pamucak Güreş Arenası’nda gerçekleştirilecek. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden gelen pehlivan develerin güreşlerini sergileyeceği festival, Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı’nın organizasyonu ve Selçuk Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek. Kırkpınar’ı olarak da bilinen festival, 42. yıl coşkusuyla 21 Ocak 2024 Pazar günü binlerce güreş severi ağırlayacak. Festivalde yer alan 5 çift pehlivan deve ise Artemis Ödülü için mücadele edecek. Ayrıca Altın Havan En Süslü Deve Yarışması da 20 Ocak 2024 Cumartesi günü saat 12.00’de İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek.

Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı, festival için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin en ünlü pehlivan develerinin güreşlere hazır olduğunu belirtti. Tüm güreş severleri, 21 Ocak Pazar günü saat 10.00’da Pamucak Arena’da yapılacak olan müsabakalara davet etti.

Melikgazi Belediyesi, “Afetlere Dirençli Kayseri” Projesini Hazırladı

Sıradaki haber:

Melikgazi Belediyesi, “Afetlere Dirençli Kayseri” Projesini Hazırladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.