h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Şehit Samet Aslan’ın cenazesi Amasya’da toprağa verildi

Şehit Samet Aslan’ın cenazesi Amasya’da toprağa verildi

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu sırasında teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan'ın cenazesi Amasya'ya getirildi. Şehit ailesi, askerlerin omuzunda taşınan Türk bayrağına sarılı naaşı karşıladı. Yarın Taşova ilçesindeki Çakırsu köyünde son yolculuğuna uğurlanacak. Amasya Valisi, milletvekilleri ve belediye başkanı da aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan’ın (29) cenazesi Amasya’ya getirildi. Şehit Aslan’ın ailesi, askerlerin acılarını paylaştığı bir törenle karşılandı.

Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda yapılan törenin ardından şehidin naaşı uçakla Amasya-Merzifon Havalimanı’na getirildi. Naşe, protokol ve ailesi tarafından karşılandı ve Türk bayrağına sarılı olarak askerlerin omuzlarında taşındı. Dua edildikten sonra cenaze aracına konulan Aslan’ın naaşı, Taşova ilçesine doğru yola çıktı.

Eşi Zeynep, annesi Hava, babası İbrahim Aslan ve kardeşleri gözyaşları içinde şehidi karşıladı. Askerler, ailenin acısını paylaştı. Amasya Valisi Yılmaz Doruk, AK Parti milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez, CHP Milletvekili Reşat Karagöz ve Amasya Belediye Başkanı Bayram Çelik, şehit Aslan’ın ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan’ın yarın Taşova ilçesine bağlı Çakırsu köyünde son yolculuğuna uğurlanması planlanıyor.

Akyurt’ta Öğrenci Servis Ücretlerine Zam Geldi!

Sıradaki haber:

Akyurt’ta Öğrenci Servis Ücretlerine Zam Geldi!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.