h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Seçmenlere, seçim öncesinde adres değişikliği uyarısı yapılıyor

Seçmenlere, seçim öncesinde adres değişikliği uyarısı yapılıyor

Erzincan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Vahap Yılmaz, 4 Ocak'ta askıya çıkan muhtarlık bölgesi listelerinin 17 Ocak'ta indirileceğini bildirdi. Yerel seçimler öncesi adres değişikliği yapmak isteyen vatandaşlara uyarılarda bulunan Yılmaz, seçmen olup olmama kararının İl ve İlçe Seçim Kurullarına ait olduğunu söyledi. Vatandaşların adres beyanlarını almaya devam ettiklerini belirten Yılmaz, seçmen kütüğüne kayıtları için başvuranların belgelerini 17 Ocak'a kadar Seçim Kuruluna ileteceklerini ifade etti.

Erzincan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Vahap Yılmaz, 4 Ocak’tan itibaren muhtarlıklarda askıya çıkan listelerin 17 Ocak’ta indirileceği için vatandaşlara adres değişikliği yapmak isteyenlere uyarıda bulundu. Yılın yerel seçimlere yaklaştığı şu dönemde, Yılmaz, vatandaşlara seçmen kaydı konusunda İl ve İlçe Seçim Kurullarının karar verdiğini belirtti. Yılmaz, “YSK’nın kararıyla 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren vatandaşlarımızın seçmen kütüğüne kayıtlarını yaptırabilmesi için adres beyanlarını almaktayız. Adres beyanlarıyla birlikte vatandaşlardan elektrik, su, telefon, doğalgaz, internet faturası veya noter tasdikli kira kontratı gibi belgeler talep ediyoruz. Aldığımız adres beyanlarını seçmen listesine yazdırmak isteyen vatandaşlar, kendileri İl veya İlçe Seçim Kurullarına başvurabilirler. Ancak genellikle vatandaşlarımız, biz Nüfus Müdürlüğü olarak bu işlemi hallediyoruz. 1 Ekim’de aldığımız bütün adres kayıtlarını seçim kurullarına gönderdik. Seçim kurulları, gönderdiğimiz belgeler üzerinden kişilerin seçmen olup olmadığını değerlendiriyor ve gerekli tahkikatı yapıyor. Bu nedenle sadece adreslerini almakla sorumluyuz. Seçmen olup olmalarına karar vermek tamamen İl ve İlçe Seçim Kurullarının yetkisindedir” dedi. Yüksek Seçim Kurulu, seçmen kütüklerini güncellemek amacıyla 4 Ocak ile 17 Ocak tarihleri arasında Geçici Seçmen Kütük Listelerini askıya çıkardı. Bu süre zarfında vatandaşlar, Nüfus Müdürlüklerine başvurarak adres değişikliği taleplerini iletebilirler. İstenilen belgelerle birlikte yapılan başvurular 17 Ocak’a kadar Seçim Kuruluna gönderilecektir. 17 Ocak tarihindeki sonuçlarla birlikte adres değişiklik işlemleri ve seçmen kaydı süreci tamamlanmış olacak.

Gıda denetimleri hız kesmeden sürüyor

Sıradaki haber:

Gıda denetimleri hız kesmeden sürüyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.