h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • PKK’nın saldırısı sonucu yaşamlarını yitiren çocukların aileleri hukuk mücadelesini sürdürüyor

PKK’nın saldırısı sonucu yaşamlarını yitiren çocukların aileleri hukuk mücadelesini sürdürüyor

PKK tarafından öldürülen ailenin çocukları, 30 yıldır süren hukuk mücadelesini sürdürüyor. Ailenin 1994 yılında Muş'un Hasköy ilçesinde kaçırılıp dağa götürülerek kurşuna dizildiği ve olayın üzerinden geçen sürede cenazelerine ulaşılamadığı belirtildi. Katledilen ailenin 13 çocuğu, mezar taşlarının olması için hukuk mücadelesi başlattı. Açılan davaların bazıları yetersiz delil nedeniyle takipsizlikle sonuçlandı, bazıları ise zaman aşımına uğradı. Aile, iadeyi itibar kazanıp öldürülen aile bireyleri adına mezar oluşturulmasını istiyor.

PKK tarafından öldürülen ailenin çocukları hukuk mücadelesini 30 yıldır sürdürüyor. İnegöl ilçesinde yaşayan Tatu ailesi, 1994 yılında Muş ilinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarıyla birlikte kaçırıldıktan sonra dağa götürülüp kurşuna dizilerek öldürülen 6 kişinin izini arıyor. Anne, baba ve çocuklardan oluşan 13 kişi, aile fertlerinin mezarının bulunmadığı bir durumda yaşamak zorunda kalıyor. İnegöl’e göç eden aile, hayatlarını devam ettirebilmek için çalışırken aynı zamanda adalet arayışını sürdürüyor. Ancak açtıkları davalar yetersiz delil veya zaman aşımı nedeniyle sonuçsuz kalıyor. Kararlılıkla mücadelelerini sürdüren aile, kaybettikleri aile üyeleri için mezar yaptırmak amacıyla hukuki yollara başvuruyor. Ailenin avukatı, 6 kişinin şehit edilmesinin bir aile trajedisi olduğunu belirterek, adaletin sağlanması için mücadelelerinin süreceğini ifade etti.

Çerçioğlu, üreticilere yem ve yonca destekleri sağlıyor

Sıradaki haber:

Çerçioğlu, üreticilere yem ve yonca destekleri sağlıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.