h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Pençe Kilit Harekatı’nda Şehit Düşen Kahramanlar Okullarda Anıldı

Pençe Kilit Harekatı’nda Şehit Düşen Kahramanlar Okullarda Anıldı

Kayseri'deki okullarda, Pençe Kilit Harekatı'nda şehit olan 9 asker anıldı. Anma programında öğrenciler, şehitlerin isimlerini okuyarak "burada" cevabı verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, vatanın, milletin ve bağımsızlığın en önemli değerler olduğunu vurguladı. Programın ardından derslere devam edildi.

Kayseri’de yapılan anma programında, Pençe Kilit Harekatı’nda şehit olan 9 asker için Kayseri Lisesi’nde anma programı düzenlendi. Programda şehitlerin isimleri tek tek okunurken, öğrenciler ‘burada’ diye yanıt verdi. Ardından saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu ve Türk Bayrağı göndere çekildi. İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, geleceğin temsilcisi olan gençlere vatan, millet ve bayrağın önemini anlatabilmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Karaköse, “Bugün tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’mizde de 12 Ocak tarihinde Pençe Kilit Harekatı’ndaki şehitlerimizi anmak için bir etkinlik düzenledik. Millet olarak, bu ülkede rahat bir şekilde yaşayabiliyorsak, bunu şehit olan askerlerimiz ve onları yetiştiren ailelerimizin fedakarlığına borçluyuz. Vatan, millet ve bağımsızlık, milletimizin en önemli değerleridir. Bu değerler için tüm milletimiz her şeyini vermeye hazırdır. Gençlerimizi hayata iyi hazırlarken, onlara vatan, millet ve bayrağın değerini fark ettirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu değerler bizim genlerimizde zaten var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Bu bayrak sonsuza kadar dalgalanacak, çünkü biz büyük bir millete sahibiz” diye konuştu. Şehitleri anan öğrenciler daha sonra derslerine devam etti.

Minik öğrenciler, Türkiye’nin kahraman Mehmetçikleri için saygı duruşunda bulundu

Sıradaki haber:

Minik öğrenciler, Türkiye’nin kahraman Mehmetçikleri için saygı duruşunda bulundu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.