h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Patrik Tirilye’de ayin düzenledi ve havarilerini topladı

Patrik Tirilye’de ayin düzenledi ve havarilerini topladı

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Bursa'nın Trilye Mahallesi'nde düzenlenen ayin ve denizden haç çıkarma törenine katıldı. Hristiyan inancına göre, patriğin denize attığı haçı havarileri çıkardı. Törene Yunanistan'dan gelen konuklar ve çevre illerden katılım oldu. Programda Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz da konuşma yaptı ve savaşların son bulmasını diledi. Patrik Bartholomeos, kültür merkezindeki buluşmadan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trilye Mahallesi’nde gerçekleştirilen ayin ve denizden haç çıkarma törenine katıldı. Bu geleneksel Hristiyan ritüeline göre, patrik denize attığı haçı havarileri tarafından çıkarıldı.

Patrik Bartholomeos, Trilye Kültür Merkezi’nde düzenlenen ayinin ardından katılımcılarla birlikte sahil iskelesine yürüdü. Tören sırasında, patrik haçı denize attıktan sonra havariler suya atlayarak haçı çıkardı. Ayinin ardından katılımcılar Tarihi Taş Mektep’teki konsere katıldı.

Konser sonrasında konuşma yapan Patrik Bartholomeos, bu yıl bir kez daha kültür merkezinde buluşmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da konuşma yaparak, savaşların bir an önce sona ermesini diledi ve katılımcılara teşekkür etti. Ayine, Yunanistan’dan gelen konuklar ve Bursa ile çevre illerden Rum Ortodoks mensupları da katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın: “İnsan gücümüzü ilerleteceğiz”

Sıradaki haber:

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın: “İnsan gücümüzü ilerleteceğiz”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.