h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Osmaniye’de 1.852 afet konutu yakında teslim edilecek

Osmaniye’de 1.852 afet konutu yakında teslim edilecek

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, depremden etkilenen Osmaniye'de yapımı hızla devam eden afet konutlarının teslim aşamasında olduğunu açıkladı. Yılmaz, bin 852 konutun kısa sürede hak sahiplerine verileceğini söyledi. Ayrıca, diğer projeler hakkında da bilgi veren Vali, Osmaniye'nin giriş çıkışına yönelik çalışmaların devam ettiğini ve turistik alanlar oluşturulması için planlar yaptıklarını ifade etti.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, depremin etkisini kaybettiği Osmaniye’de, yapımı hızla devam eden afet konutlarının teslimatının yaklaştığını açıkladı. Vali Yılmaz, basın mensuplarıyla yaptığı açıklamada, deprenin etkisiyle birlikte pandemiyle de mücadele ettiklerini ve zor zamanlarda devletin yanlarında olduğunu belirtti. Bin 852 konutunun teslim aşamasında olduğunu ve bunların şehir merkezi ve ilçelerde olduğunu söyleyen Vali Yılmaz, ayrıca 124 konutun köylerde teslim edileceğini ifade etti. Ayrıca, toplamda 3 bin 875 konutun inşaatının hızla devam ettiğini ekledi.

Vali Yılmaz, Osmaniye’deki diğer projelerden de bahsetti. Karaçay adlı alanın güzel bir şekilde düzenlendiğini ve buraya gelen vatandaşların rahat bir nefes alabileceği güzel bir alana dönüştüğünü belirtti. Ayrıca, Sakızgediği’ndeki karayolu çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu ve bu sayede giriş-çıkışların çok daha rahat yapılacağını dile getirdi. Vali, uzun yolculuklar yapan insanların mola verip alışveriş yapabilecekleri bir otel ve yöresel ürünlerin satıldığı bir mekanın da Osmaniye’ye değer katacağını sözlerine ekledi.

Bu gelişmelerle birlikte Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, deprem sonrası yapılan çalışmaların neredeyse tamamlandığını ve vatandaşların yakın zamanda daha iyi yaşam koşullarına kavuşacaklarını belirtti.

Bakan Yerlikaya, bir il için turuncu, sekiz il için sarı kodlu uyarıda bulundu

Sıradaki haber:

Bakan Yerlikaya, bir il için turuncu, sekiz il için sarı kodlu uyarıda bulundu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.