h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Öğretmenler, arama kurtarma gönüllüğü eğitimlerini başarıyla tamamladı

Öğretmenler, arama kurtarma gönüllüğü eğitimlerini başarıyla tamamladı

Aksaray'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı projeye gönüllü olarak katılan 25 öğretmen, Arama Kurtarma Birliği'ne uygun şekilde eğitimlerini tamamladı ve akreditasyon sürecine girdi. Ekip, Aksaray Acil Durum Yönetim Merkezi ve Aksaray Üniversitesi'nde gerçekleştirilen tatbikatlarla eğitimlerini tamamladı. Kurulan Milli Eğitim Bakanlığı Arama Kurtarma Birimi'nin ikinci akredite ekibi olan Aksaray ekibi, AFAD'dan gelecek değerlendirmeye göre akredite olabilecek. Ekip, afet durumlarında enkazda çalışabilme kabiliyetine sahip olacak.

Aksaray’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bir proje kapsamında 25 öğretmen, gönüllü olarak Arama Kurtarma Birliği’ne katıldı. Bu öğretmenler, eğitimlerini tamamlayarak akreditasyon sürecine girdi.
Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bir proje, Arama Kurtarma Birimi’nin eğitimlerini tamamladı. Proje ilk olarak Bolu’da uygulanmış ve hazırlıklarını tamamlayan Aksaray ekibi ise Türkiye’nin ikinci akredite ekibi olarak eğitimlerini bitirerek tamamen göreve hazır hale geldi. Aksaray Acil Durum Yönetim Merkezi ve Aksaray Üniversitesi’ndeki tatbikat alanlarında gerçekleştirilen eğitimlerle oluşan 25 kişilik gönüllü ekip, hızlı bir şekilde eğitimlerini tamamlayarak katılım belgesi almaya hak kazandı.
MEB AKUB Aksaray Koordinatörü İsmail Demirezen, eğitimlerin sona erdiğini ve akreditasyon çalışmalarının başladığını belirtti. Demirezen, “Ekibimiz 4 yıl önce kuruldu ve Türkiye’nin tüm illerinde 25 kişiden oluşan ekipler oluşturuldu. Özellikle Kahramanmaraş depremi sonrasında daha da önem kazandık. Şu anda gönüllü öğretmenlerden oluşan 25 kişilik bir ekibimiz bulunuyor. Bu süreçte Aksaray AFAD’dan kentsel arama kurtarma seviyesinde eğitimler aldık. Şu anda AFAD tarafından akreditasyon için bir değerlendirme yapılacak. Eğer başarılı olursak AFAD Başkanlığa akredite olacağız. Bu akreditasyon bize bir avantaj sağlayacak; herhangi bir olay anında, afet durumda, ekip olarak eğitimli olduğumuzu, enkaz altında çalışabileceğimizi ve gücümüzü gösterecektir” dedi.
MEB AKUB’un yardımcı koordinatörü Cengiz Yılmaz da eğitimleri anlattı. Yılmaz, “Kahramanmaraş depremi gibi felaketlerde profesyonel ekip sayısını artırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir karar alındı ve 81 ilde en az birer ekip kuruldu. Biz de her türlü olayda görev almak ve AFAD’a yardımcı olmak için kurulan bir ekibiz. Deprem sırasında gerçekleştirilen faaliyetlerin tümü eğitim amaçlı yapıldı. Ardından bir tatbikat için deprem bölgesine gidildi ve canlı arama kurtarma faaliyetleri gerçekleştirildi” şeklinde konuştu.

İtfaiye dalgıçları her zaman önemli görevleri bekliyor

Sıradaki haber:

İtfaiye dalgıçları her zaman önemli görevleri bekliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.