Muğla’da, Şifa Hatun Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, hasta çocukların kitap alışkanlığını geliştirmek amacıyla bir etkinlik düzenledi. Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın himayeleriyle gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Menteşe ilçesinde bulunan Şifa Hatun Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören çocuklara kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. Proje kapsamında hasta çocukların motivasyonunu artırmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla çocuklara kitaplar hediye edildi. Ayrıca okul tarafından hastanede bulunan kütüphaneye kitap bağışı yapıldı.
Şifa Hatun Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hülya Büyükavcu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sağlık Hizmetleri alan öğrencilerimiz, Mesleki Eğitim dersi kapsamında işletmelere haftada 3 gün staj yapmaktadır. Bu sebeple hastane yöneticileriyle iletişime geçerek ‘Bir Kitap Bir İnsan Projesi’ çerçevesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatarak tedavi gören çocuklara okulumuz öğrencileriyle birlikte kitap okuma etkinliği düzenledik. Amacımız, hasta çocukların hastanede keyifli zaman geçirmelerini sağlamak, üzüntü ve sıkıntılarını hafifletmek ve kitap okumayı seven bir nesil yetiştirmek. Bu amaçla hasta çocuklara kitap hediye ettik ve çocuk servisinde bulunan kitaplığa da kitap bağışında bulunduk” şeklinde konuştu.
Mesut Ergin, Kırsal Mahallelerde Başkanlığını Yürütecek
Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.