h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • MSB: “Teröristler İçin Her Telaş, Yeni Bir Yok Oluş Olacak!”

MSB: “Teröristler İçin Her Telaş, Yeni Bir Yok Oluş Olacak!”

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki bir üs bölgelerine saldırı girişiminde bulunan teröristlere geçit verilmemesini ve 81 teröristin etkisiz hale getirilmesini duyurdu. Bakanlık yetkilisi, terör örgütünün hedeflerine yönelik gerçekleştirilen hava harekâtları sonucunda, toplam 114 hedefin başarıyla imha edildiğini belirtti. Ayrıca, son bir haftada etkisiz hale getirilen terörist sayısının 114 olduğunu ve toplamda 2.396 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı, teröristler için her çırpınışın yeni bir yok oluş olacağını vurgulayarak, terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceğini ifade etti. Sınır ötesi operasyonlar kapsamında Suriye'nin de düzenli olarak takip edildiği ve saldırılara anında ve misliyle karşılık verildiği bilgisini paylaştı. Ayrıca, hudutlardan geçmeye çalışan yasa dışı şahısların sayısının 307'ye yükseldiği ve Gazze için yardımların devam ettiği de belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki üs bölgelerine saldırı düzenleyen teröristlere karşı mücadelesini sürdürüyor. Bakanlık, basın bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada, Türk askerinin sızma girişiminde bulunan teröristlere geçit vermediğini belirtti. Saldırıda şehit olan kahraman askerlere Allah’tan rahmet dileyen bakanlık, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen hava harekatında 114 hedefin imha edildiğini duyurdu. Bu hedefler arasında teröristlerin kullandığı mağaralar, sığınaklar, tüneller, mühimmat depoları ve ikmal tesisleri yer alıyor. Bakanlık yetkilisi, Türk askerinin şu ana kadar toplamda 81 teröristi etkisiz hale getirdiğini belirtti. Pençe-Kilit Harekatı kapsamında ise 768 teröristin etkisiz hale getirildiği, bin 887 silah ve 794 bin 661 mühimmatın ele geçirildiği, 2 bin 588 mayın/el yapımı patlayıcının imha edildiği, 850 mağara/sığınağın kullanılamaz hale getirildiği bilgisi verildi.

Son bir haftada ise 114 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, toplamda 2 bin 396 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Milli Savunma Bakanlığı yetkilisi, terörle mücadelede azim ve kararlılıkla devam edeceklerini vurgulayarak, teröristler için her çırpınışın yeni bir yok oluş anlamına geleceğini belirtti.

Suriye’deki terör örgütü mensuplarının saldırılarının devam ettiği ifade edilen açıklamada, son bir haftada 27 taciz ve saldırının gerçekleştirildiği ve buna karşılık 41 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi verildi. Hudut güvenliğine de vurgu yapılarak, son bir haftada 159 kişinin yasa dışı geçiş girişiminde yakalandığı ve toplamda 307 kişinin yakalandığı belirtildi.

Gazze için yardımların sürdüğünü dile getiren bakanlık yetkilisi, bugüne kadar Hava Kuvvetleri tarafından 239 ton insani yardım malzemesinin bölgeye sevk edildiğini ve 715 Gazzeli kardeşin Türkiye’ye getirildiğini belirtti. Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğini vurgulayarak, ülkeye yönelik tehditlerin kaynağında bertaraf edilmeye devam edileceğini ifade etti.

Milli Savunma Bakanlığı: Terör örgütü üyeleri için her eylem, bir sonun başlangıcı olacak

Sıradaki haber:

Milli Savunma Bakanlığı: Terör örgütü üyeleri için her eylem, bir sonun başlangıcı olacak

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.