h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında da sosyal faaliyetlere katkı sunmaya devam etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında da sosyal faaliyetlere katkı sunmaya devam etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal hizmetler ve projelerini 2023 yılında da sürdürerek vatandaşların hayatlarına dokunmaya devam etti. Halk Kart uygulamasından aşhane hizmetlerine, hamile bakım sütü desteğinden okul sütü desteğine kadar birçok sosyal hizmeti gerçekleştiren belediye, vatandaşların takdirini kazanıyor. Ayrıca, mahalle mutfakları, öğrenim yardımları, barınma hizmetleri, gıda kolisi dağıtımı ve taziye evleri gibi hizmetlerle Mersinli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında da sosyal hizmetler ve projelerle vatandaşları desteklemeye devam ediyor. Halk Kart uygulaması, aşhane hizmetleri, hamile bakım sütü desteği, okul sütü desteği, yangından etkilenen ailelere eşya yardımı ve diğer birçok projeyle belediye, toplumun her kesimine dokunuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal hizmetleriyle Türkiye’de örnek bir belediyecilik anlayışı sergiliyor. Yüzbinlerce vatandaşın ihtiyaçlarına cevap veren belediye, herkes için eşit bir hizmet sunuyor.

Halk Kart uygulaması sayesinde dar gelirli vatandaşlar her ay yardım alabiliyor. Aşhane hizmetiyle binlerce kişiye sıcak yemek ulaştırılıyor. ‘1 Ekmek 1 Çorba Projesi’ kapsamında ise çeşitli noktalarda vatandaşlara çorba ikram ediliyor. Mahalle mutfakları aracılığıyla da sağlıklı ve uygun fiyatlı yemekler sunuluyor.

Belediye, anne adaylarına hamile bakım sütü desteği sağlıyor. Ayrıca yeni doğan bebeklere bebek bakım çantası veriliyor. ‘El Bebek Gül Bebek Projesi’yle ise asgari ücretli ailelere ve bebekleri olan ailelere yardım paketleri dağıtılıyor.

Mersinli öğrencilerin eğitimine destek olan belediye, ilkokul öğrencilerine kırtasiye malzemesi içeren çantalar veriyor. Üniversite hazırlık ve lise hazırlık kursları düzenleyen belediye, öğrencilerin akademik başarılarını destekliyor. Üniversite öğrencilerine ise öğrenim yardımı sağlanıyor.

Öğrencilere barınma imkanı sunan belediye, kız ve erkek öğrenci yurtlarıyla onların güvenli bir şekilde kalmasını sağlıyor.

Ramazan ayında yapılan gıda kolisi dağıtımlarıyla binlerce aileye yardım eli uzatılıyor. Çölyak hastalarına glütensiz gıda desteği sağlanıyor. Kıyafet Evleri aracılığıyla da ihtiyaç sahibi ailelere kıyafet yardımı yapılıyor.

Emekli evleri, taziye evleri ve diğer birçok sosyal hizmetle belediye, toplumun her kesimine destek olmaya devam ediyor. 2023 yılında binlerce vatandaşa hizmet veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, insanların yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarını sürdürecek.

Sosyal medyada iş bulma iddiasıyla para talep edenlere yaptırım geliyor

Sıradaki haber:

Sosyal medyada iş bulma iddiasıyla para talep edenlere yaptırım geliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.