h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Melikgazi Belediyesi, “Afetlere Dirençli Kayseri” Projesini Hazırladı

Melikgazi Belediyesi, “Afetlere Dirençli Kayseri” Projesini Hazırladı

Melikgazi Belediyesi, "STK ve Belediye İşbirliğinde Afet Dirençli Kayseri Projesi"ni sunarak afete dayanıklı bir şehir oluşturmayı hedefliyor. Proje kapsamında belediye ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle ortak çalışmalar yapılacak ve Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Merkezi kurulacak. Beş STK'dan toplam 50 gönüllü profesyonel arama kurtarma eğitimi alacak ve diğer üyelere afet eğitimi seminerleri düzenlenecek. Ayrıca okullarda ve üniversitelerde afet bilinci oluşturmak adına eğitimler verilecek. Planlanan projenin tamamı hibe makamı tarafından finanse edilecek ve Mart 2024'te başlaması planlanıyor.

Melikgazi Belediyesi, Kayseri şehrinin afetlere dirençli hale gelmesi amacıyla sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte “Afet Dirençli Kayseri Projesi’ni” Sivil Katılım Hibe Programı’na sundu. Proje kapsamında, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle şehrin afetlere karşı dayanıklılığının artırılması hedeflenmektedir.

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, projenin diğer belediyeler ve sivil toplum kuruluşları için bir model oluşturarak kurumlar arası diyalog ve işbirliği sağlanmasına katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, projede bir Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Merkezi kurulması planlanmaktadır.

Başkan Palancıoğlu, Melikgazi Belediyesi’nin afet gönüllülerine profesyonel kentsel arama kurtarma eğitimi vereceğini ve komşu 4 il belediyesinin afet gönüllülerine de bu eğitimden faydalanacağını açıkladı. Proje kapsamında 5 sivil toplum kuruluşundan toplam 50 gönüllü, afet ve acil durum eğitimlerine katılarak profesyonel arama kurtarma gönüllüsü olarak yetiştirilecektir. Ayrıca, bu 5 kuruluşun diğer üyelerine (toplam 300 üye) afet eğitimi seminerleri düzenlenecektir.

Kayseri’deki 30 okulda afet öncesi ve sonrası yapılması gerekenler, interaktif eğitim yöntemleriyle öğrencilere aktarılacaktır. Ayrıca, Kayseri’deki 3 devlet üniversitesinde 300 genç arasında afet bilinci oluşturmak için eğitim ve bilgilendirme seminerleri düzenlenecektir. Projede ayrıca 50 gence doğada hayatta kalma becerisi eğitimi verilecektir.

STK’ların katılımıyla “STK Gözüyle Dirençli Kent Kayseri’ye Öneriler Çalıştayı” gerçekleştirilecektir. Melikgazi Belediyesi bu projede ortak olarak yer almakta olup, projenin tamamı hibe makamı tarafından finanse edilecektir. 12 ay sürecek olan projenin çalışmaları Mart 2024’te başlayacaktır. Başkan Palancıoğlu, bu anlamlı projede emeği geçen tüm mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

Spor A.Ş., Kış Dönemi Spor Okulları’na kayıtları başlattı

Sıradaki haber:

Spor A.Ş., Kış Dönemi Spor Okulları’na kayıtları başlattı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.