h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Marmara Denizi’nde büyük kılıç balıkları ağlara dolandı

Marmara Denizi’nde büyük kılıç balıkları ağlara dolandı

Marmara Denizi'nde yakalanan 2 metrelik dev kılıç balıkları, Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'nde sergilendikten sonra satışa sunulacak. Müze sahibi Kenan Balcı, balıkları denizlerdeki bolluk ve bereketi vurgulayarak görücüye çıkarıyor. Balıkların sergilenmesi ve satışının ardından, denizlerde yaşanan bolluğun kanıtı olarak gösteriliyor. Balık tüketiminin sağlık için önemli olduğuna dikkat çeken Balcı, balık tüketiminin artırılması gerektiğini ve denizlerin korunmasına önem verilmesi gerektiğini belirtiyor.

Vakit.com.tr’de yer alan haber başlığı: Marmara Denizi’nden Yakalanan Dev Kılıç Balıkları Sergiye Çıkarıldı

Marmara Denizi’nde ağlarına takılan yaklaşık 2 metrelik dev kılıç balıkları, Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin sahibi Kenan Balcı tarafından sergilenmek üzere Beylikdüzü’nde bulunan müzeye getirildi. Bu müthiş doğa olayı, vatandaşların ilgi odağı haline gelirken, balıklar sergilenmek üzere 2 gün boyunca müzede görülebilecek. Serginin ardından ise dev kılıç balıklarının satışa sunulacağı belirtildi.

Kenan Balcı, yıllardır Beylikdüzü’nde balıkçılık yapan bir isim ve Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin sahibi olarak biliniyor. Balıkların sergilenmesiyle ilgili olarak açıklama yapan Balcı, denizlerin bolluğuna ve bereketine dikkat çekerek, “Bu sene denizler gerçekten harika durumda. Balıklar neredeyse denizden fışkırıyor. Kimileri denizlerin tükendiğini söylüyor, ama aslında durum böyle değil. Neden mi? Çünkü deniz canlıları sürekli üremektedir. Örneğin bir hamsi, yüz binlerce yumurta yapabilir. Bir palamut ise bir milyon yumurta yapabilir. Yıllardır balıkçılık yapıyoruz ve hala balığa doyamıyoruz. Balık tüketiyoruz, ama balık hiç bitmiyor. Bu iki dev kılıç balığına ek olarak akya ve 32 çeşit balık da sergimizde yer alacak. Denizler gerçekten bitmeyen bir kaynaktır. Denizlerimizi koruyalım, onlara iyi bakalım. Deniz bize birçok şey veriyor. Özellikle Karadeniz ve Marmara Denizi’nden çıkan balıklar en lezzetlileridir. Denizlerimizi bilinçli bir şekilde kullanalım. Çocuklarımıza bol bol balık yedirelim, yaşlılara da balık tüketmelerini teşvik edelim. Sağlıklı bir yaşam için haftada en az iki defa 150 gram balık tüketelim. Evlerimizde balık pişirelim ve denizin tadını çıkaralım” dedi.

Kenan Balcı ayrıca, son 5 yıldır balık bolluğunun görülmediğini söyleyerek, 4 buçuk aylık avlanma yasağının bu durumu destekleyen önemli bir etken olduğunu ifade etti. Av yasağı sayesinde bilinçli avcılığın arttığını ve denizlerdeki balıkların çoğaldığını belirten Balcı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti ve Türk halkını daha fazla balık tüketmeye teşvik etti. Omega-3 açısından zengin olan balığın sağlığımız için önemini vurgulayan Balcı, doktorların da balık tüketimini önerdiğini belirtti.

Vakit.com.tr kanalından alınan bilgilere göre, dev kılıç balıkları sergisine yoğun ilgi bekleniyor. Balık severler ve doğa tutkunları, bu eşsiz doğa olayını kaçırmamak adına Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne akın edecek. 2 günlük serginin ardından, meraklılarına görsel bir şölen sunan bu dev kılıç balıkları satışa sunulacak.

Otoyolda komik bir sahne: Buzağıların kovalamacası

Sıradaki haber:

Otoyolda komik bir sahne: Buzağıların kovalamacası

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.