h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Kış aylarının vazgeçilmezi: Çıldır’da kızak atlarına battaniyeli koruma sağlanıyor

Kış aylarının vazgeçilmezi: Çıldır’da kızak atlarına battaniyeli koruma sağlanıyor

Kars'ta bulunan Çıldır Gölü'nde soğuk hava şartlarından etkilenmemek için atların üzerleri battaniye ile örtülüyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ikinci gölü olan Çıldır Gölü, turistlerin ilgisini çekiyor. Hava sıcaklığının eksi 17 dereceye kadar düştüğü bölgede at sahipleri, turistleri kızaklarla gezdirdikten sonra atların üzerlerini battaniyelerle koruyor. Atlar, bu şekilde hem soğuktan etkilenmiyor hem de turistlerin ilgisini çekiyor.

Kars’ta bulunan Çıldır Gölü, tamamen buzla kaplanmasıyla meşhur olan bir turistik cazibe merkezi haline geldi. Göldeki sıfırın altında 17 dereceye kadar düşen hava sıcaklığına rağmen, atlarını kızaklarla gezdiren sahipleri, hayvanlarını soğuktan korumak için özen gösteriyor. At sahipleri, kızak gezintileri sonrasında atlarının üzerini battaniye ve kilimlerle örterek, soğuktan etkilenmemelerini sağlıyorlar.

İşletme sahibi Dural Taşdemir, atlarının kendileri için çok değerli olduğunu belirtiyor ve onlara iyi bakmaya özen gösterdiklerini söylüyor. Kızak gezintisinden sonra atların vücut ısılarını soğukla değil, battaniyeyle korumak için onları örttüklerini dile getiren Taşdemir, böylelikle hayvanların daha mutlu ve sağlıklı olduğunu ifade ediyor.

Çıldır Gölü’nde kızak gezilerine katılan atların tamamı soğuktan korunmaları amacıyla battaniyeyle örtülüyor. Bu sayede at sahipleri, hayvanların hem karnını doyuruyor hem de soğuktan koruyor. Atlar ise üzerlerine örtülen battaniyelerle üşümüyorlar.

Çıldır Gölü’nde buz üzerinde yapılan atlı kızak gezileri, yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Bu benzersiz deneyim, turistlerin ilgisini çekiyor ve bölgeye önemli bir turist potansiyeli sağlıyor.

Köpeğin havadaki droneyi yakalamaya çalışmasıyla ilginç bir görüntü oluştu

Sıradaki haber:

Köpeğin havadaki droneyi yakalamaya çalışmasıyla ilginç bir görüntü oluştu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.