h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Kestane pişirirken göz ardı edilmemesi gereken püf noktaları

Kestane pişirirken göz ardı edilmemesi gereken püf noktaları

Düzce ormanlarında yetişen ve "Düzce kuzusu" olarak bilinen kestanenin hasadı tamamlandı. Binbir emekle toplanan kestane, kilosu 180 liradan satışa sunuluyor. Kestane satıcısı Şaban Ünlü, hasat ve pişirme yöntemleri hakkında bilgi verdi. Ünlü, en iyi kestane çiziminin falçata veya bıçakla yapıldığını belirtirken, en ideal pişirme yönteminin fırında yapıldığını söyledi. Düzce kestanesi kilosu 180 liradan satılırken, Aydın'dan getirilen kestanenin kilosunun ise 250 lira olduğunu ifade etti.

Düzce’deki Ormanlarda Yetişen “Düzce Kuzusu” Olarak Bilinen Kestane Nasıl Pişirilir?

Düzce’nin ormanlarında yetişen ve köylüler tarafından toplanan kestane hasadı tamamlandı. Binbir emekle toplanan kestane, kilosu 180 lira olarak satışa sunuluyor. “Düzce kuzusu” olarak da bilinen kestane, lezzetiyle her geçen yıl daha fazla ilgi görmektedir.

Kestane satıcısı Şaban Ünlü, kestane hakkında şunları paylaştı: “Bu kestanenin önce dipleri temizlenir. Tırmıkla temizlik yapıldıktan sonra rüzgarla yere düşen kestaneler toplanır. Bazı köylerde ise sopa yardımıyla düşürülüyor. Yere düşen kestaneler ve kozaları ayrı ayrı toplanır. Ardından çuvallara doldurularak evlere getirilir. Kozalar belli bir süre sopalarla dövülerek kestaneler çıkarılır. Daha sonra tezgaha gelir.”

Ünlü, kestanenin nasıl pişirileceği konusunda da bilgi verdi: “En iyi kestane çizimi, falçata veya bıçakla yapılır. Sırtından alt kısmına doğru tek bir çizgi çizilir. Kavurulduktan sonra çizilen yer şişer ve daha iyi pişer. Kabuğundan da daha kolay ayrılır. En iyi kestane pişirme yöntemi ise fırında pişirmektir. Fırına 170 derece sıcaklıkta tepsi koyulur. Arada bir kestaneler karıştırılır. Pişme aşamasına geldiğinde bir beze sarılarak kabuğunun yumuşaması sağlanır ve daha lezzetli hale gelir.”

Düzce’nin kestanesi kilosu 180 lira olarak satılırken, Aydın’dan getirilen kestanenin kilosunun ise 250 lira olduğu belirtiliyor.

Osmangazi İlçesi Tehlikedeki Ormanlarla Baş Başa: Yüzde 70’i Tehdit Altında

Sıradaki haber:

Osmangazi İlçesi Tehlikedeki Ormanlarla Baş Başa: Yüzde 70’i Tehdit Altında

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.