h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Kepleri fırlatanlar: “Okumanın sınırları yok”

Kepleri fırlatanlar: “Okumanın sınırları yok”

Yenimahalle Belediyesi, düzenlediği okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 120 kursiyere karnelerini verdi. Kursiyerlerin diploma töreninde sürpriz bir koro gösterisi de düzenlendi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, konuşmasında okuma yazmanın önemini vurgulayarak, insanların kendi başlarına doğruyu öğrenebilmesinin değerli olduğunu belirtti. Mezun olan kursiyerler ise duygusal açıdan da büyük bir gelişme yaşadıklarını dile getirdi. Okuma yazma bilmeyen herkesin bu kursa katılmasını önerdiler.

Yenimahalle Belediyesi tarafından düzenlenen okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 120 kursiyer, mezuniyet töreniyle karnelerini aldı. Karnelerini alan kursiyerler, kep atarak sevinçlerini kutladılar. Törene katılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kursiyerlere başarılar diledi ve okumuş bir Yenimahalle için mücadele ettiklerini vurguladı.

Yenimahalle Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2023 – 2024 eğitim öğretim dönemi okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 120 kursiyer, Yenimahalle Belediyesi tarafından düzenlenen mezuniyet töreniyle karne alıp, kep attılar. Okuma yazma öğrenen kursiyerler, törene katılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a sürpriz bir koro gösterisi düzenledi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yaptığı konuşmada, “Bugün burada, okumak için fırsat bulamamış kardeşlerimizin mezuniyet törenindeyiz. Yenimahalle Belediyesi olarak her bir vatandaşımızın mutlu olduğu bir yaşamın inşası için çalışıyoruz” dedi.

Yaşar, okuma ve yazmayı bilmeyen insanların olduğuna dikkat çekerek, “Yenimahalle Belediyesi olarak 15 yıldır bu vatandaşlarımıza kurslar veriyoruz. Okuma yazma öğretiyoruz. Okumak, en büyük erdemlerden biridir. Kendi başına doğruyu yanlışı öğrenebilmek, başkasına muhtaç olmadan düşünceyi şekillendirebilmek demektir. Hem hocalarımıza teşekkür ediyorum hem de mezun olan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Mezun olan kursiyerlerden Güldane Çelik, eşinin mezarını okuma yazma bilmediği için ziyaret edemediğini söyledi ve bu nedenle okuma yazmayı öğrenmeye karar verdiğini belirtti. Kendi işlerini kendisinin halledeceğini vurgulayan Çelik, “Oğluma da söyledim, okuyacak ve kendini kurtaracak, kimseye muhtaç olmayacak. Kendisiyle gurur duysun” dedi.

Okuma yazma öğrenme hevesiyle kursa katılan Cennet Karabacak ise “Çok istiyordum okuma yazma öğrenmeyi. Kursun açıldığını duyunca kızlarıma söyledim ve hemen başvurduk” şeklinde konuştu.

Diğer bir mezun olan Güldane Balyan ise artık işlerini kendisi halledebildiği için çok mutlu olduğunu belirtti. Başta sesli harfleri öğrenmek olmak üzere başlangıçta zorlandıklarını ancak şimdi yazabildiklerini dile getirdi.

Okuma yazma bilmemenin yaşattığı zorlukları anlatan Fatma Pöge ise şimdi her yere gidebildiğini ve okuyabildiğini söyledi. Okuma yazmayı öğrenmenin kendisini yaşama bağladığını ifade eden Pöge, “Çocukluğumu yaşıyorum adeta ve çok mutluyum. Herkes utanmasın, okuma yazma bilmeyen herkes bu kursa gelsin” dedi.

Vali Ali Çelik:  “Kadınlarımızın istediklerinde başaramayacakları bir şey yoktur”

Sıradaki haber:

Vali Ali Çelik: “Kadınlarımızın istediklerinde başaramayacakları bir şey yoktur”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.