h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Kültepe’de 75 yıllık hayali gerçekleştiriyoruz

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Kültepe’de 75 yıllık hayali gerçekleştiriyoruz

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, Kültepe Kaniş-Karum bölgesinde gerçekleştirilen kazı çalışmalarıyla 7 bin yıllık Kültepe Müzesi, Asurlu Tüccarlar Sokağı ve Kültepe Ziyaretçi Merkezi projelerini hayata geçirdiklerini belirtti. Başkan, Kültepe'nin ticaret merkezi olarak bilinen geçmişini canlandırmak için çalıştıklarını ve bölgedeki kazı çalışmalarının sonuçlarının tarihe ışık tuttuğunu ifade etti. Kültepe Müzesi ve Asurlu Tüccarlar Sokağı'nın tamamlandığında 75 yıllık rüyanın gerçekleşeceğine vurgu yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 7 bin yıllık tarihiyle ön plana çıkan Kültepe Kaniş-Karum’u dünyanın önde gelen kayadan oyma müzesi yapmak için önemli projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Kültürel ve tarihi mirasa sahip çıkan Kayseri’nin Büyükşehir Belediyesi, Kültepe’nin 75 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürerek bölgeyi yeniden canlandırmayı hedefliyor.

Kültepe Kaniş-Karum Höyüğü’nde yürütülen kazı çalışmalarına destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen çalışmalara güçlü bir şekilde destek verdiklerini belirtti. Yapılan kazılarda ortaya çıkan buluntular, bölgenin tarihine ışık tutuyor. Bu nedenle Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak, bölgedeki tarihi ve kültürel mirası canlandırmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla üç önemli proje üzerinde çalışıyoruz.

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan Kültepe Kaniş-Karum’da devam eden projeler hakkında bilgi veren Büyükkılıç, Türkiye’nin en iyi kayadan oyma müzesi olacak olan Kültepe Müzesi inşaatının hızla ilerlediğini ve Asurlu tüccarların yaşadığı bir mahallenin yeniden canlandırıldığı 14 evden oluşan Asurlu Tüccarlar Sokağı’nda çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Ayrıca, kazı çalışmaları hakkında bilgi verilen Kültepe Ziyaretçi Merkezi’nin ziyaretçilere kapılarını açtığını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, kayadan oyma Kültepe Müzesi ve Asurlu Tüccarlar Sokağı’nın tamamlandığında 75 yıllık hayalin gerçekleşeceğini ifade etti. Ayrıca, kazı çalışmalarını sürdüren ekibe, projelerin gerçekleşmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediyesi personeline ve yüklenici firmaya teşekkür etti.

Esenyurt’ta 4 bin 200 kişi hem meslek hem de iş sahibi oldu

Sıradaki haber:

Esenyurt’ta 4 bin 200 kişi hem meslek hem de iş sahibi oldu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.