h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Kayak yapmadan önce eğitim almanın önemi

Türkiye'nin en popüler kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, ilk defa kayak yapacak olan ziyaretçilerin dikkatli olmaları ve eğitim almaları gerektiği vurgulanıyor. Kayak eğitmeni Ozan Altun, bilinçsiz hareketlerin kalıcı sakatlıklara neden olabileceğini belirtiyor. Yeni kayak yapacak kişiler için eğitim almanın önemine dikkat çeken Altun, dikkatli adımlar atarak ilerlemenin önemini vurguluyor.

Uludağ’da Kayak Eğitmenlerinden Uyarı: Bilinçsizce Yapılan Hareketler Kalıcı Sakatlıklara Yol Açabilir

Uludağ, Türkiye’nin en popüler kış turizm merkezlerinden biri olup, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Ancak, ilk kez kayak yapacak olan ziyaretçilerin dikkatsiz hareketlerinin kalıcı sakatlıklara yol açabileceği uyarısında bulunulmaktadır. Kayak eğitmeni Ozan Altun, yeni başlayanlara kayak yapmadan önce eğitim almalarını tavsiye ederek şunları belirtmektedir: “Misafirlerimizi burada eğitmek için büyük çaba harcıyoruz. Kayak yapacak kişilerin eğitim almadan pistlere çıkmamalarını sağlamak istiyoruz çünkü bu tür kazalar sonucu sakatlıklar meydana gelebiliyor. Özellikle bu havalarda eğitim alarak kayak yapmalarını öneriyoruz. Misafirlerimizin dikkat etmesi gerekiyor. Çevresinde kayak yapan insanların çoğunun acemi olduğunu göz önünde bulundurarak etrafa dikkatli bakmaları gerekmektedir. Eğitim alırken özverili çalışmalılar ve kayak malzemelerini kullanırken, pistlerde kayarken daha dikkatli hareket etmelidirler. Topuk baskısı ile yürürken daha dikkatli olmaları daha verimli sonuçlar elde etmelerini sağlayacaktır.”

Günel İlçesinde 5 Yılda 218 Kilometrelik Yol Açan Başkan

Sıradaki haber:

Günel İlçesinde 5 Yılda 218 Kilometrelik Yol Açan Başkan

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.