h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Kar yağışı nedeniyle yollar kapandığında insanlar market alışverişlerini dronlarla gerçekleştirdi

Kar yağışı nedeniyle yollar kapandığında insanlar market alışverişlerini dronlarla gerçekleştirdi

Artvin Şavşat'ın Meydancık köyünde yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapanmış, bu durumda sosyal medya içerik üreticisi olan bir genç, dronla market alışverişi yaparak ihtiyaçlarını karşılamış. Köyün market işletmecisini arayarak ihtiyaçlarını söyleyen genç, dronunu kullanarak yaklaşık 500 metre uzaklıktaki markete gidip ekmek ve makarna almış. Bu ilginç olayı kaydeden genç, görüntüleri paylaşınca büyük ilgi görmüş.

Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Meydancık köyünde, yoğun kar yağışı sebebiyle yolların kapanması sonucu içerik üreticisi bir genç, markete gitmek için ilginç bir yöntem kullandı. Meydancık köyünde yaşayan Onur Ekin, evinin bulunduğu mahallenin yollarının kar nedeniyle kapalı olması üzerine, market alışverişi için yaratıcı bir fikir geliştirdi.

Meydancık köyünde kar kalınlığı 1,5 metreyi geçerken, ana yol ulaşıma açık kalmış olsa da mahalle yolları kapalıydı. Sosyal medyada paylaştığı videolarla geniş bir takipçi kitlesine ulaşan Ekin, market alışverişi için dron kullanmaya karar verdi.

Ekin, köydeki marketin sahibi Esen Yağcı’yı arayarak ihtiyaç duyduğu ürünleri dronla almak istediğini iletti. Bir ipi drona bağlayarak aşağı sarkıtan ve ucuna bir poşet bağlayan Ekin, dronunu 500 metre uzaklıktaki markete yönlendirerek ekmek ve makarnayı ihtiyacını gidermiş oldu. Bu ilginç deneyimini kaydeden genç, görüntüleri sosyal medya hesabında paylaşarak büyük beğeni topladı.

İçerik üreticisi Onur Ekin, yaşananları açıklarken “Ana yol kar nedeniyle açık kalsa da mahalle yollarımız kapalıydı. Bugün köyde kar manzaralarını çekmek istiyordum ve market ihtiyacımız da vardı. Dronla alışveriş yapma fikri aklıma geldi. Market sahibiyle iletişime geçtim ve ihtiyaçlarımı dronla temin ettik. Bu benim için ilginç bir deneyim oldu.” şeklinde konuştu.

Vakit Haberleri: Talas, Sosyal Belediyeciliğin En Güzel Örneklerine Ev Sahipliği Yapıyor

Sıradaki haber:

Vakit Haberleri: Talas, Sosyal Belediyeciliğin En Güzel Örneklerine Ev Sahipliği Yapıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.