h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Jandarma ve Erciyes Üniversitesi, soruşturmalarda adli veterinerlik konusunda eğitim veriyor

Jandarma ve Erciyes Üniversitesi, soruşturmalarda adli veterinerlik konusunda eğitim veriyor

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ve Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi, hayvan hırsızlıklarıyla mücadele etmek amacıyla iş birliği yaparak adli veterinerlik eğitim faaliyetleri gerçekleştirdi. Faaliyet kapsamında, Kriminal Şube Müdürlüğü personeli ve Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri ve görevlileri, hayvan DNA'sı üzerine çalışmalarda bulundu ve son gelişmeler hakkında eğitim aldı. Bunun yanı sıra, hayvan kılından elde edilen DNA verileri ile canlı hayvandan alınan numunelerin karşılaştırılması ve tür tayini gibi konularda da eğitim verildi.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ve Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından hayvan hırsızlıklarıyla mücadele etmek amacıyla gerçekleştirilen eğitim faaliyeti hakkında bilgi verildi. Kayseri İl Jandarma Komutanlığı, Kriminal Şube Müdürlüğü personeli ve Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve görevlileri tarafından hayvan DNA’sı üzerine yapılan son çalışmalar ve güncel gelişmeler konularında eğitim verildi. Ayrıca, olay yerinde bulunan hayvan kılından elde edilen DNA verisiyle canlı hayvandan alınan numuneden elde edilen DNA verisi karşılaştırıldı. Bu eğitimde ayrıca genetik ve gıda hijyeni konuları ile kıl ve kemikler üzerinde morfolojik tür tayini konularında da bilgi verildi.

Emine Erdoğan: “Dünyanın her bölgesinden lider eşleri ve ülke temsilcileri olarak seslerimizi Filistin için Tek Yürek Lider Eşleri Zirvesi vesilesiyle İstanbul’da birleştirdik”

Sıradaki haber:

Emine Erdoğan: “Dünyanın her bölgesinden lider eşleri ve ülke temsilcileri olarak seslerimizi Filistin için Tek Yürek Lider Eşleri Zirvesi vesilesiyle İstanbul’da birleştirdik”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.