h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • İzmir’in en çok vergi ödeyen pideci: “Devlete olan vergi borcumu kaçırmıyorum”

İzmir’in en çok vergi ödeyen pideci: “Devlete olan vergi borcumu kaçırmıyorum”

İzmir Çeşme'de bulunan bir pideci, vergi rekortmeni olarak İzmir'in en fazla vergi ödeyen 100 firması arasına girdi. Reşat Akbaykal, vergi dairesi tarafından arandığında bu haberi öğrendiğini belirtti. İlk 100'e girmenin kendisini heyecanlandırdığını ve gurur duyduğunu dile getiren Akbaykal, vergi kaçırmaya yönelik işlerin kendisine uygun olmadığını ve devlete vergi vermekten memnun olduğunu ifade etti.

Çeşme’deki Pidecinin İlham Veren Vergi Rekortmenliği Hikayesi

İzmir’in turistik ilçesi Çeşme’de bulunan ve 50 yıllık işletme deneyimi olan pideci Reşat Akbaykal, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıkladığı vergi istatistiklerine göre İzmir’in en fazla vergi ödeyen 100 firması arasına girmeyi başardı. Akbaykal, “İzmir’in ilk 100’üne girdiğimi söylediler. Bu haberi duyduğum anda çok heyecanlandım, sanki ilkokul çocuğu gibiydim” dedi.

Akbaykal, Vergi Dairesi tarafından arandığında vergi rekortmeni olduğunu öğrendiğini belirtti. “Maliye bana ulaştığında gerçekten şaşırdım. Bir hata yapıp yapmadığımı düşündüm. İzmir’in ilk 100’üne girerek vergi rekortmenleri arasına katıldığımı söylediler. Bu durum beni çok gururlandırdı, sanki bir çocuk gibi heyecanlandım. Herkes beni tebrik etti. Karanlık işlere bulaşan insanlarla zaten işim olmaz. İlk 100’e girmenin mutluluğunu yaşadığım için dostlarım da çok mutlu oldu” şeklinde konuştu.

Akbaykal ayrıca, devlet memuru çocuğu olduğunu ve uzun yıllar devlette çalıştığını belirtti. “Babam her zaman bana ‘tek bir lokma haram yeme’ derdi. Bu şekilde yetiştiğimiz için asla başka yollara sapmak gibi bir düşüncemiz olmadı. Hayatımdan memnunum. Sosyal medyadan gelen mesajlara cevap vermek zorunda kalıyorum çünkü çok fazla mesaj alıyorum. Sokakta yürüyüş yaparken bile önümü kesip tebrik eden insanlarla karşılaşıyorum. Olumlu geri dönüşler alıyorum. Çalışanın hakkını yemez, avanta işler peşinde koşmam. Devlete vergi vermekten son derece memnunum. Maalesef piyasada bazı insanlar vergi kaçırmaya çalışıyorlar” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

Kaynak: Vakit.com.tr

Köyceğiz Kaymakamı Maslak ile Buluşan Kaymakam Ertaş, Görüşme Hakkında Ayrıntıları Paylaştı

Sıradaki haber:

Köyceğiz Kaymakamı Maslak ile Buluşan Kaymakam Ertaş, Görüşme Hakkında Ayrıntıları Paylaştı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.