h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • İzmir Ticaret Odası’nda çocuk hakları konusu gündemde

İzmir Ticaret Odası’nda çocuk hakları konusu gündemde

İzmir'de düzenlenen Çocuk Hakları Odağında Çocuk Üniversiteleri Çalıştayı'na 20'yi aşkın uzman katıldı. İzmir Ticaret Odası'nda gerçekleşen çalıştayda, çocukların güvenli ve sağlıklı büyümesi için gereken konular ele alındı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, çocuk haklarını korumanın herkesin sorumluluğu olduğunu vurguladı. Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin öncülük ettiği çalışmaların yüzlerce çocuğa ulaştığı belirtildi. Çalıştayda, dijital medya ve iklim değişikliğinin çocuk haklarına etkisi gibi konular ele alındı.

Çocuk Hakları Odağında Çocuk Üniversiteleri Çalıştayı İzmir’de Gerçekleşti

İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) düzenlenen Çocuk Hakları Odağında Çocuk Üniversiteleri Çalıştayı’na, çocuk hakları konusunda uzman 20’nin üzerinde önemli isim bir araya geldi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, çalıştayın çocukların güvenli büyümesi için hayati bir önem taşıdığını vurguladı. Çocuk haklarının herkesin sorumluluğu olduğunu belirten Özgener, “Bu hakların güvence altına alınması için hep birlikte çalışmalıyız” dedi.

Çalıştayda çocuk hakları konusunda etkili projelerin üretilmesi ve uygulanabilir bir yol haritasının oluşturulmasının hedeflendiği belirtildi. İEÜ Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen çalıştaya İzmir Ticaret Odası ev sahipliği yaptı. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, çalıştayın çocuk hakları konusunda kurumlar arasındaki iş birliğini artırmak adına önemli bir adım olacağına inandığını belirtti.

Çalıştay boyunca dijital medyanın ve iklim değişikliğinin çocuk haklarına olan etkisi, muhtemel afetler sonrasında çocuklar için yapılması gereken çalışmalar gibi güncel konular ele alındı. Ayrıca çocuk hakları, çocuk istismarı, çocuk izlem merkezleri, çocuğa yönelik çevrimiçi riskler ve siber zorbalık, çocukların medyadaki görünümü, evlat edinme ve koruyucu ailelik gibi konular da tartışıldı.

Çalıştaya İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İZTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mahmut Erkoç, İZTO Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Tahir Özdemir, İZTO Meclis Üyeleri, İEÜ Mütevelli Heyet Üyeleri ve akademisyenler katıldı. Çalıştay, iki gün boyunca devam edecek.

Engelliler Merkezi’nde Faaliyetler Hız Kesmeden Sürüyor

Sıradaki haber:

Engelliler Merkezi’nde Faaliyetler Hız Kesmeden Sürüyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.