h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • İtfaiye dalgıçları her zaman önemli görevleri bekliyor

İtfaiye dalgıçları her zaman önemli görevleri bekliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, su kazalarına müdahale yeteneklerini artırmak için eğitimler düzenliyor. Bünyelerinde dalgıç ekibi bulunan itfaiyeciler, boğulma vakalarına karşı hazırlıklı olmak için havuz çalışmaları yapıyor ve açık deniz dalışları gerçekleştiriyor. Ayrıca, yeni istihdam edilen personellerin de dalgıç olarak yetiştirilmesi için eğitimler veriliyor. TSSF tarafından belgelendirilmiş eğitmenler tarafından verilen eğitimlerden başarılı olan itfaiyeciler, dalgıç olarak görev yapacaklar.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, çeşitli olaylara müdahale etmek için eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Yangın ve arama-kurtarma gibi görevlerinin yanı sıra, su kazalarına müdahale için de eğitim alan itfaiye ekipleri, vatandaşlara yardım etmek için hazır durumda bulunuyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi bünyesinde görev yapan dalgıç ekibi, muhtemel boğulma veya su kazalarına karşı önlemler alıyor. Bu dalgıç ekibi, vatandaşların en zor anlarında yardım sağlama amacıyla harekete geçiyor. Eğitim dalışlarıyla her an göreve hazır bir şekilde bulunmak için çalışmalarını sürdüren itfaiyeci dalgıçlar, kondisyonlarını havuz çalışmalarıyla koruyorlar. Ayrıca, özel kıyafetlerle açık deniz dalışlarını da gerçekleştiriyorlar.
Bu doğrultuda, İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından yeni istihdam edilen personelden, dalgıç sayısını artırmak adına seçilen ve gerekli fiziksel şartları karşılayan personellerin eğitimleri de devam ediyor. Eğitimler, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından belgelenmiş eğitmenler tarafından veriliyor. Dalgıç adayı itfaiyeciler, havuz eğitimlerinden sonra başarılı olmaları durumunda Büyükşehir İtfaiyesi’nde dalgıç olarak görev yapacaklar.

Sultangazi Belediye Başkanı Dursun: “Gençlerimizin düşüncesi, bakış açısı bizim için her şeyden kıymetli”

Sıradaki haber:

Sultangazi Belediye Başkanı Dursun: “Gençlerimizin düşüncesi, bakış açısı bizim için her şeyden kıymetli”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.