h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • İstanbul’da okuyan Filistinli bir üniversite öğrencisi, ailesine kavuşacağı günü umutla bekliyor.

İstanbul’da okuyan Filistinli bir üniversite öğrencisi, ailesine kavuşacağı günü umutla bekliyor.

İstanbul'da eğitim gören üniversite öğrencisi, İsrail'in saldırıları sırasında ailesini kaybetti ve üç haftadır haber alamıyor. Filistinli öğrenci, ailesini görmeyi ve savaşın sona ermesi için tüm ülkelerin İsrail'e baskı yapmasını umuyor.

İstanbul’da okuyan bir üniversite öğrencisi olan, Filistinli Abdurrahim Hassöne, İsrail’in saldırılarında ailesini kaybettiğini ve üç haftadır onlardan haber alamadığını belirtiyor. Genç öğrenci, ailesine kavuşmayı umutla bekliyor.

İstanbul’da bulunan özel bir üniversitede Adli Bilimler bölümünde üçüncü sınıf öğrencisi olan Filistinli Abdurrahim Hassöne (22), İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sırasında endişeli bir durumda olduğunu söylüyor. Hassöne’nin ailesi Gazze’de yaşıyordu ve aile evi bombalandı. Hassöne, akrabalarından hiç haber alamadığını ve hemen hemen hepsinin hayatını kaybettiğini belirtiyor. “Üç haftadır ailemden haber alamıyorum. Önceden ailemle iletişim kurabiliyordum, annem ve babam arardı. En fazla 20 saniye süren bir konuşma yapabiliyorduk veya annem bazen sesli mesaj gönderirdi. Ancak o zamandan beri hiç konuşmadık. Son üç aydır da yüzlerini göremedim, görüntülü bir konuşma bile yapamadık. Hatlar sürekli kesiliyordu, en fazla 20 saniye konuşabiliyorduk” diyor.

Hassöne, savaşın ilk günlerinde ailesiyle konuştuğunda onları oradan çıkmaya ikna etmeye çalıştığını belirtiyor. “Savaşın başladığı ilk haftalarda iletişim kurabiliyorduk. Sonrasında ailemi aradım, onları oradan çıkmaları için yalvardım. ‘Muhtemelen bu savaş çok zor olacak, başka bir yere gitmelisiniz. Savaş sona erdikten sonra Gazze’ye geri dönebilirsiniz’ dedim. Ancak onlar oradan ayrılmayı reddettiler. ‘Eğer ölecekseniz burada öleceğiz, Gazze’yi İsrail rahat almasın’ dediler. Onları buraya getirmeleri konusunda çok yalvardım ama reddettiler” şeklinde konuşuyor.

Savaşın hem maddi hem de manevi olarak kendisini etkilediğini söyleyen Hassöne, genellikle yaz aylarında iş bulmanın peşinde olduğunu ve geçen yıl havaalanında çalışmak için İstanbul’a geldiğini anlatıyor. İş başvurusunda bulunup çalışmaya başladığını ancak daha sonra okulun başlamasıyla birlikte işi bırakmak zorunda kaldığını ifade ediyor. Savaş başladığından beri okula bile gidemediğini ve psikolojisinin bozulduğunu dile getiriyor.

Filistin halkına Türk halkının verdiği destekten duygulandığını söyleyen Hassöne, “Bize destek olan kimse Türk halkı kadar olmadı. Ancak şu anda dualarımıza ihtiyacımız var. Tüm dünyaya sesleniyorum, umarım tüm ülkeler İsrail’e savaşı sona erdirmesi için baskı yapar. Çünkü savaş devam ediyor ve gittikçe daha kötü bir hal alıyor. Aileme kavuşmayı gerçekten çok istiyorum. Türkiye ve diğer herkes savaşın son bulması için çok şey yapıyor. Bir gün savaş sona erecek, umarım o gün çok yakın bir zamandadır. Artık daha fazla dayanamıyorum” diyor.

Filistinli bir üniversite öğrencisi İstanbul’da ailesini göreceği günü heyecanla bekliyor

Sıradaki haber:

Filistinli bir üniversite öğrencisi İstanbul’da ailesini göreceği günü heyecanla bekliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.