h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Isparta’da kar nedeniyle çöken kapalı pazar, hızla yeniden yapılandırıldı.

Isparta’da kar nedeniyle çöken kapalı pazar, hızla yeniden yapılandırıldı.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 2022 yılının Şubat ayındaki kar yağışında çöken ve yeniden inşa edilen Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryerinin açılışını gerçekleştirdi. Başdeğirmen, vatandaşların ihtiyaçlarını kolay şekilde temin edebilmesini amaçladıklarını belirterek, pazaryerinin hayırlı olmasını diledi. Açılışa ise Belediye Başkanı, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, esnaf ve vatandaşlar katıldı. Pazaryeri aynı zamanda sosyal alan olarak kullanılacak ve çökme anında pazarda müşteriler olmadığı için büyük bir felaket yaşanmadı.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Davraz Mahallesi’ndeki kapalı pazaryerinin çökmesinin ardından yeniden inşa edilen alanın açılışını gerçekleştirdi. Başkan Başdeğirmen, halkın ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılamayı hedeflediklerini belirterek, pazaryerinin esnaf ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Davraz Mahallesi’nde önceki dönemde inşa edilen kapalı pazaryeri, 2022 yılının Şubat ayında kar yağışı nedeniyle çökmüştü. Isparta Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda pazaryeri tekrar inşa edildi. Yapının malzemeleri, Davraz Mahallesi’nin yanı sıra Mehmet Tönge ve Binbirevler Mahallelerinde yapılan pazaryerleri için kullanıldı. Yeni otogarın çatısından sökülen malzemelerle uzay çatı sistemleri de oluşturuldu. Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryeri, güneş enerjisi santraline uygun olarak inşa edildi ve hizmete açıldı.

Açılış törenine Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti SKM Başkanı Fatih Tola, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Talha Güler, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Başdeğirmen, Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryeri inşaatı için harcadıkları emeği vurgulayarak, başarılı bir sonuca ulaştıklarını söyledi. Pazaryerinin tüm vatandaşların faydalanabileceği bir alan olacağını belirten Başkan Başdeğirmen, İsparta’nın pazar konusunda zengin bir şehir olduğunu ve haftada 24 mahallede pazar kurulduğunu dile getirdi. Başdeğirmen, vatandaşların ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilmelerinin önemli olduğunu vurgulayarak, kapalı pazaryerlerinin esnafın çadır kurma zorunluluğunu ortadan kaldırdığını söyledi. Kapalı pazaryerlerinin yağmur, kar ve güneşi önlediğini belirten Başdeğirmen, Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryeri’nin sadece bir pazar alanı olarak değil, aynı zamanda mahallelerin sosyal bir alanı olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Başdeğirmen, Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryeri’nin, bir perşembe günü yaşanan kar yağışında çökmesinin önlenmesinin teselli sebebi olduğunu söyledi. Pazaryerinin hızlı bir şekilde kaldırılması ve yeniden inşa edilmesi için çalışmalara başladıklarını belirten Başdeğirmen, sökülen malzemelerin en iyi şekilde değerlendirildiğini ve başka alanlarda kullanıldığını ifade etti. Başdeğirmen ayrıca, Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryeri’nin inşa sürecinde yapılan çalışmalara da değindi ve müteahhit firmaya teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryeri’nin açılışı yapıldı. Açılış sonrasında Belediye Başkanı Başdeğirmen ve beraberindekiler pazarcı esnafını ziyaret ederek, bol kazanç dileklerini iletti ve vatandaşlarla sohbet etti.

Zeytinburnu Belediyesi yarıyıl tatilinde öğrencilere ‘Karne Festivali’ düzenleyecek

Sıradaki haber:

Zeytinburnu Belediyesi yarıyıl tatilinde öğrencilere ‘Karne Festivali’ düzenleyecek

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.