h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • İran’ın saldırılarına karşı BM Erbil Ofisi’nde protesto düzenlendi

İran’ın saldırılarına karşı BM Erbil Ofisi’nde protesto düzenlendi

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentine düzenlediği balistik füzeli saldırılar, BM Erbil Ofisi önünde protesto edildi. Protestocular, İran'ı kınayarak saldırılara son verilmesini istediler. Irak Dışişleri Bakanlığı, saldırılar nedeniyle İran Büyükelçisini çağırdı. İran'ın saldırılarına karşı çıkan IKBY Terörle Mücadele Birimi, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin insansız hava araçlarını düşürdüğünü açıkladı. IKBY Başbakanı, saldırıların kendileriyle bağlantısı olmadığını belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınadı. Saldırıda 4 sivil hayatını kaybetti, 6 sivil yaralandı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentine yaptığı saldırılar büyük tepki topladı. Saldırılarda 4 sivil hayatını kaybederken, Birleşmiş Milletler (BM) Erbil Ofisi önünde protestolar düzenlendi. Protestocular, İran’ın saldırılarını kınayarak adalet talep etti. Irak Dışişleri Bakanlığı ise İran’ın saldırıları nedeniyle Tahran Büyükelçisini çağırdı.

Ayrıca IKBY Terörle Mücadele Birimi’nin yaptığı açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait üssün de saldırıya maruz kaldığı ve 3 silahlı insansız hava aracının düşürüldüğü belirtildi. IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ise İran’ın iddialarını asılsız olarak nitelendirerek bu çatışmanın bir parçası olmadığını vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller ise İran’ın Erbil’e yönelik saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti. Miller, İran’ın Irak’ın istikrarını bozan bu tür saldırılara karşı olduklarını ifade etti.

Hatırlanacağı üzere, İran Devrim Muhafızları daha önce yaptığı açıklamalarda, saldırıların İran’a karşı casus ve terörist hedeflere karşı gerçekleştirildiğini duyurmuştu. Ancak saldırı sonucunda sivillerin zarar görmesi büyük tepkilere neden oldu. Kürt iş adamı Peşrev Dizeyi de dahil olmak üzere 4 sivil hayatını kaybederken, 6 sivil de yaralandı. Bu saldırılar üzerine Irak Dışişleri Bakanlığı, İran’ın Tahran Büyükelçisini Bağdat’a çağırarak bir istişare gerçekleştirdi.

Atatürk’ün Osmaniye’yi ziyaretinin 99. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Sıradaki haber:

Atatürk’ün Osmaniye’yi ziyaretinin 99. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.