h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Kültürümüzü yaşatmak için dilimize hakim olmalıyız!”

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Kültürümüzü yaşatmak için dilimize hakim olmalıyız!”

Kayseri'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen panelde Türk dilinin önemi ve zenginlikleri anlatıldı. Panelde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, dilin kültürü yaşatabilmek için bilinmesi gerektiğini vurguladı. Panele akademisyenler, okul müdürleri ve Türkçe ve Edebiyat öğretmenleri de katıldı. Panele moderatörlük yapan Prof. Dr. Mustafa Argunşah ve konuşmacılar Prof. Dr. Nevzat Özkan ve Doç. Dr. Gökçe Yükselen Peler, Türk dilinin tarihini, özelliklerini ve zenginliklerini katılımcılara anlattılar.

Kayseri’de Türk dilinin zenginlikleri hakkında bilgi veren bir panel düzenlendi. Panelde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, dilin kültürümüzü yaşatabilmek için önemli bir araç olduğunu vurgulayarak, dilin doğru kullanılması gerektiğini söyledi. Panelde konuşmacı olarak görev alan Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri ise Türk dilinin tarihini, özelliklerini ve zenginliklerini katılımcılara aktardı. Panele Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun gibi önemli isimlerin yanı sıra akademisyenler, okul müdürleri ve Türkçe öğretmenleri de katıldı. Geleceğin gençlerini milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak yetiştirmek amacıyla düzenlenen panel, Türk dilinin önemini vurgulayan bir platform oldu.

Talaslılar, Çanakkale Müzesine akın ediyor

Sıradaki haber:

Talaslılar, Çanakkale Müzesine akın ediyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.