h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Günel İlçesinde 5 Yılda 218 Kilometrelik Yol Açan Başkan

Günel İlçesinde 5 Yılda 218 Kilometrelik Yol Açan Başkan

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in göreve başlamasından bu yana 933 milyon 702 bin TL yatırımla Kuşadası'nda alt ve üstyapı çalışmaları gerçekleştirildi. Kentin dört bir yanında 218 kilometre yeni yol yapıldı. Başkan Günel'in sözlerinden daha fazlasını yerine getirdiği alt ve üst yapı sorunlarına kalıcı çözümler sunuldu. Kuşadası Belediyesi, turistik çarşılar, alışveriş noktaları ve mahallelerde yenilemeler ve alt yapı çalışmaları yaptı. Davutlar ve Güzelçamlı mahalleleri en büyük yatırımları aldı ve uzun süredir belediye yatırımlarından mahrum kalmış olan bu mahallelere hizmetler sunuldu.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in 2019’da göreve gelmesinden bu yana Kuşadası’nın alt ve üstyapı çalışmaları devam ediyor. 933 milyon 702 bin TL tutarında yapılan yatırımlarla kente 218 kilometre yeni yol kazandırıldı.

Başkan Günel, “Kuşadası’nın yol sorunu kalmayacak” sloganıyla göreve başladı ve kentin alt ve üst yapı sorunlarına uzun vadeli ve kalıcı çözümler getirerek sözünü tuttu. Kuşadası Belediyesi, 2019 yılında Balıkçılar Meydanı, Türkmen Mahallesi ve Kemal Arıkan Caddesi gibi merkezi noktalarda çalışmalara başladı. 2020’de turistik çarşılar ve 2022’de Grand ve Orient Bazaar’ın yenilenmesiyle esnafa rahat bir nefes aldırıldı ve modern bir turistik kentin temelleri atıldı.

Çarşıların ardından çalışmalar İkiçeşmelik Mahallesi, Eski Kuşadası olarak bilinen Dağ, Camiatik ve Hacıfeyzullah mahalleleri ile Davutlar, Cumhuriyet ve Ege mahallelerinde devam etti. Alt yapı çalışmaları Aydın Büyükşehir Belediyesi, elektrik, doğalgaz, internet ve telefon sağlayıcılarıyla iş birliği içinde yürütülürken Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de yağmur suyu hatları döşeyerek sel ve su taşkınlarının önüne geçti. Alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde hızla yol yapım çalışmalarına başlayan belediye, 933 milyon 702 bin TL harcayarak kentin görünümünü değiştirdi. Kuşadası, 2019’dan bu yana 23 mahallede yapılan çalışmalarla 218 kilometre yeni yola kavuştu.

En büyük yatırım Davutlar’da gerçekleşti. Kuşadası Belediyesi, ara sokaklarda parke, bordür ve kaldırım çalışmaları gerçekleştirirken, yetki alanı içinde sıcak ve sathi asfalt da döşendi. Davutlar Mahallesi, 124 milyon 424 bin TL’lik yatırımla en büyük payı aldı ve son 5 yılda 35 kilometre yol yapıldı. İkinci sırada ise 13 milyon 50 bin TL’lik yatırımla Güzelçamlı Mahallesi yer aldı. Güzelçamlı Mahallesi’nde ise 2019’dan bu yana 42 kilometrelik yol yapım çalışmaları gerçekleştirildi. Davutlar ve Güzelçamlı, Başkan Ömer Günel’in döneminde hak ettikleri hizmetleri aldılar.

Kuşadası için her gün büyük bir çaba sarfediyorlar

Sıradaki haber:

Kuşadası için her gün büyük bir çaba sarfediyorlar

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.