h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Germencik’te deprem faaliyetlerini izlemek için imzalar atılıyor

Germencik’te deprem faaliyetlerini izlemek için imzalar atılıyor

Germencik Belediyesi, Doğa Hareketler Araştırma Derneği ve İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliğiyle fayların hareketlerinin ve jeofiziksel parametrelerin izlenerek deprem riskinin hesaplanması için bir protokol imzalandı. Deprem öncü işaretleri izleme istasyonları kurulacak ve Aydın il sınırları içindeki fayların hareketleri ve jeofiziksel parametreleri izlenecek. Protokol kapsamında Çamköy, Naipli ve Kızılcagedik Mahallelerinde deprem öncü işaretleri izleme istasyonları kurulması için çalışmalar devam ediyor. Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, protokolün deprem hareketlerini azaltmaya yönelik olduğunu ifade etti.

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Doğa Hareketler Araştırma Derneği Başkanı Fuat Agalday ile bir araya gelerek deprem hareketlerinin izlenmesi için bir protokol imzaladı. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Germencik Belediyesi, DOHAD ve İTÜ ile iş birliği yaparak risk hesapları için fay hareketlerinin ve jeofiziksel parametrelerin takip edilmesini sağlamayı hedefliyor. Protokol kapsamında, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrostatik Kayaç Gerginlik İzleme Yöntemi ve DOHAD’ın çoklu parametre izleme yöntemi kullanılarak Aydın ilinde bulunan fayların hareketleri ve jeofiziksel parametreleri gözlenecek. Belediye Başkanı Öndeş, deprem hareketlerinin azaltılması için imzalanan protokolün önemine vurgu yaparak, Çamköy, Naipli ve Kızılcagedik Mahallesi’nde yapımı devam eden deprem öncü işaretleri izleme istasyonlarında ölçümlerin yapılacağını belirtti. Çalışmaların sürdüğü ve istasyonların kurulmasıyla ilgili hazırlıkların devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Bodrum Gündoğan’da alt yapı sorunlarına son veriliyor

Sıradaki haber:

Bodrum Gündoğan’da alt yapı sorunlarına son veriliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.