h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Galericiler, faiz oranlarının ’yeniden değerlendirilmesini’ talep ediyor

Galericiler, faiz oranlarının ’yeniden değerlendirilmesini’ talep ediyor

Galerici Ahmet Yurtlu, otomotiv ve emlak sektörlerinde faiz oranlarının düşürülmesi veya vade sürelerinin uzatılması gerektiğini belirterek, yüksek ödemelerin zorluk yarattığını dile getirdi. Yurtlu, bankaların genellikle 24 aya kadar olan vade sürelerini tercih ettiğini ve bu durumun insanların ödemelerini yapmasını güçleştirdiğini ifade etti. İnşaat ve otomotiv sektörlerinin önünün açılması için faiz indirimi ve ödeme sürelerinin uzatılması gerektiğini söyleyen Yurtlu, ayrıcalık tanınması gereken bazı sektörler olduğunu belirtti.

Galerici Ahmet Yurtlu, Otomotiv ve Emlak Sektöründe Faizlerin Revize Edilmesini İstiyor

Galerici Ahmet Yurtlu, otomotiv sektöründe faiz oranlarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Otomotiv ve emlak konularında faiz indirimi veya vade sürelerinin uzatılması yapılmalı” dedi.

Faiz oranlarının otomotiv ve inşaat sektörleri için yeniden düzenlenmesi gerektiğini dile getiren galerici Ahmet Yurtlu, 24 aylık vade süresinin yüksek ödemeler getirdiğini söyledi. Yurtlu, “Faiz konusu revize edilmezse, otomotiv ve inşaat sektörü gibi lokomotif sektörlerin önüne geçilemez ve destek sağlanamaz. Bu yüzden otomotiv ve emlak sektörleri için faiz indirimi veya vade sürelerinin uzatılması gerekiyor. Daha önce 60 aya kadar vade seçenekleri vardı. Şu anda birçok banka 24 aylık vadelerin üzerine çıkmıyor. Bu durumda aylık ödemeler 25, 30 veya 40 bin TL gibi yüksek rakamlara ulaşıyor. Birçok kişi bunu karşılamakta zorlanıyor” şeklinde konuştu.

Yurtlu, ödemelerin daha uzun vadelerde yapılarak bazı sektörlere faiz konusunda ayrıcalık tanınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Sancaktepe’de Başkan Döğücü, Seçim Kampanyasını Başlattı

Sıradaki haber:

Sancaktepe’de Başkan Döğücü, Seçim Kampanyasını Başlattı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.