h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Esenyurt Belediye Başkanı, Görme Engelliler için Seslendirilen Masal Parkı Kitabıyla Dikkat Çekti

Esenyurt Belediye Başkanı, Görme Engelliler için Seslendirilen Masal Parkı Kitabıyla Dikkat Çekti

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Engelsiz Kütüphane'nin açılışında görme engelli çocuklar için kitap okuyarak "Küçük Çivi" masalını seslendirdi. Kütüphanede 22 bin kitap bulunuyor ve aynı anda 580 kişiye hizmet verebiliyor. Gönüllüler, görme engelli vatandaşlar için kitapları seslendiriyor. Başkan Bozkurt, herkesi bu özel kütüphaneyi ziyaret etmeye ve kitap okumaya davet ediyor.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Türkiye’nin belediye kaynaklarıyla inşa edilen en yüksek kapasiteli halk kütüphanesini ilçeye kazandırdı. Engelli vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik olarak kurulan Engelsiz Kütüphane, “Küçük Çivi” masalını seslendirerek miniklere hitap etti.

Bağlarçeşme Mahallesi’nde hizmete açılan Esenyurt Belediyesi Halk Kütüphanesi, 22 bin kitap kapasitesine sahip olup görme engelli kişiler için sesli kitap arşivi sunmaktadır. 580 kişinin aynı anda hizmet alabileceği kütüphane, gönüllüler sayesinde görme engelli vatandaşlar için kitap seslendirme imkanı sağlamaktadır. Bu projeyi hayata geçiren Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yazar Nefise Atçakarlar’ın Masal Parkı kitabındaki “Küçük Çivi” masalını miniklerin beğenisine sunmuştur.

Başkan Kemal Deniz Bozkurt, herkesi bu özel kütüphanede kitap okumaya davet ederek şunları söylemiştir: “Bu kütüphaneyi inşa etmek, düzenlemesine katkıda bulunmak ve buranın hayata geçirilmesine aracılık etmekten dolayı kendimi çok şanslı hissediyorum. Gönüllü okuyucularımız sayesinde şu ana kadar yaklaşık 60 kitap okundu. Binlerce, on binlerce kitaba ihtiyacımız var. Ben de iki pasaj okudum ve ruhen büyük bir rahatlama hissettim. Bu çok önemli bir iş. Siz de görme engelli bireylere ses olun, kulaklarınızda dünyaya dair bir iz bulunsun.”

Bayburt’ta halktan umre yolculuğu: Vatandaşlar dualarla uğurlandı

Sıradaki haber:

Bayburt’ta halktan umre yolculuğu: Vatandaşlar dualarla uğurlandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.