h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Esenler’de ‘Osmanlı’da Kudüs’ sergisi görücüye çıktı

Esenler’de ‘Osmanlı’da Kudüs’ sergisi görücüye çıktı

Esenler Belediyesi, Kudüs'ün Osmanlı Dönemi'nde çekilen fotoğraflarla hazırlanan sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergi, Kudüs'ün işgal öncesi dönemine ışık tutuyor ve kutsal beldeyi belgeleyen 58 eseri içeriyor. Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Tomar, serginin Kudüs'ün Türk ve İslam tarihindeki yerini gösterdiğini ve işgal dönemiyle karşılaştırmalar yapabildiğini belirtti.

Esenler Belediyesi, “Osmanlı Döneminde Kudüs” adlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, Kudüs’ün tarihi görüntülerini içeren fotoğraflarla dikkat çekiyor.

Kudüs, üç semavi din için kutsal kabul edilen bir yerdir ve Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen bu sergi, Kudüs’ün işgal öncesi dönemlerine ışık tutmaktadır. Sergi, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde ziyaretçileri ağırlamaktadır. 58 eserden oluşan sergi, 31 Ocak tarihine kadar görülebilir.

Serginin küratörü Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Tomar, fotoğrafların Kudüs’ün ilk fotoğrafları olduğunu belirtmiştir. Bu fotoğraflar 1880’lerde, özellikle 2. Abdülhamid döneminde çekilmiştir. Bu nedenle, fotoğraflar, Kudüs’ün tarihini belgelemektedir ve aynı zamanda hukuki bir niteliğe sahiptir. Sergi, Kudüs’ün Türk ve İslam tarihindeki yerini belgeleyen önemli eserler sunmaktadır.

Tomar, Kudüs’ün farklı din ve kültürlere ait yapılarına da değinerek, serginin İslam dönemiyle işgal dönemini karşılaştıran bir özellik taşıdığını ifade etmiştir. Türklerin Kudüs ile ilişkisi, Malazgirt Zaferi’nden önce başlamıştır ve Kudüs, Türkler tarafından bin yıl yönetilmiş önemli bir yerdir.

Esenler Belediyesi, bu tarihi sergiyle Kudüs’ün kültürel mirasını kitlelere sunarken aynı zamanda bilinmeyen tarihi detayları da ortaya çıkarmaktadır.

Tofaş fabrikasında zam sevinci tüm gece boyunca devam etti

Sıradaki haber:

Tofaş fabrikasında zam sevinci tüm gece boyunca devam etti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.