h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Esenler ilçesinde, “Türkiye’nin Yüzyılında Gazetecilik” adlı panel düzenlendi.

Esenler ilçesinde, “Türkiye’nin Yüzyılında Gazetecilik” adlı panel düzenlendi.

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Esenler Medya Akademisi, sertifika töreni ile sona erdi. Tören öncesinde "Türkiye Yüzyılında Gazetecilik" paneli düzenlendi. Panelde TRT Özel Haber Müdürü Zeynel Yaman ve Türkiye Gazetesi Haber Müdürü Fatih Selek konuşmacı olarak yer aldı. Törende, Esenler Medya Akademisi'nden mezun olan öğrencilere sertifikaları takdim edildi. Akademi öğrencileri, program boyunca gazetecilik, TV haberciliği, dijital medya gibi alanlarda eğitim aldıklarını söyledi. Türkiye Gazetesi Haber Müdürü Fatih Selek, belediyelerin bu tür etkinliklerin öğrenciler için önemli olduğunu belirtti.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Esenler Medya Akademisi’nin dördüncüsü, sertifika töreniyle sona erdi. Önceden hazırlanan panelde TRT Özel Haber Müdürü Zeynel Yaman ve Türkiye Gazetesi Haber Müdürü Fatih Selek’in katılımıyla “Türkiye Yüzyılında Gazetecilik” üzerine tartışmalar yapıldı.

Esenler Belediyesi, İletişim Platformu Derneği ve Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen Esenler Medya Akademisi, girişimcilik, gazetecilik, dijital medya, sinema, diksiyon, spikerlik ve sunuculuk gibi alanlarda sekiz haftalık eğitimler vererek katılımcılara sertifika verdi.

Tören, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Öncesinde ise Başak Şengül moderatörlüğünde “Türkiye Yüzyılında Gazetecilik” paneli yapıldı. Panelde konuşan Zeynel Yaman ve Fatih Selek, Esenler Medya Akademisi mezunlarına gazetecilik deneyimlerini aktararak gençlere meslekleri hakkında tavsiyelerde bulundu. Panel sonunda gazetecilere teşekkür amaçlı bir tablo hediye edildi. Törende mezun olan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

Öğrencilerin deneyimlerini aktardığı törende bir öğrenci, Medya Akademisi sayesinde medya sektöründe tanışamayacakları birçok kişiyle tanıştıklarını ve staj imkanları elde ettiklerini belirtti. Başka bir öğrenci ise Esenler Medya Akademisi’nin onlara büyük bir ufuk açtığını söyledi. Panel öncesinde konuşan Fatih Selek ise gazeteciliğin son yüzyılda büyük bir dönüşüm geçirdiğini ve teknolojik gelişmelerin gazetecilik üzerindeki etkisini anlattı. İletişim fakültelerindeki pratik imkanların sınırlı olduğunu belirten Selek, belediyelerin bu tür faaliyetlerinin öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, şehitlikleri ziyaret etti.

Sıradaki haber:

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, şehitlikleri ziyaret etti.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.