h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Erciyes’te sömestir tatilinde hareketlilik artıyor: Oteller yüzde 80 doluluk oranına ulaşıyor!

Erciyes’te sömestir tatilinde hareketlilik artıyor: Oteller yüzde 80 doluluk oranına ulaşıyor!

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, sömestir tatili öncesinde Erciyes'teki doluluk oranının yüzde 80 olduğunu ve kayak tatili için Erciyes'in iyi bir destinasyon olduğunu söyledi. Erciyes'in bir vizyon projesi olduğunu belirten Elcuman, Rusya-Ukrayna savaşının turizmi etkilediğini ve charter seferlerini artırmak için çalıştıklarını ifade etti.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, sömestir tatili öncesinde Erciyes’teki otellerin yüzde 80 doluluk oranına ulaştığını açıkladı. Elcuman ayrıca, Erciyes’in kayak tatili için ideal bir destinasyon olduğunu belirtti. Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes’te 41 pistin 25’i açıldı ve otellerde yoğun bir ilgi yaşanıyor. Elcuman, hem Erciyes otelleri hem de şehir otelleri için rezervasyonların yapıldığını ve 15 günlük tatil sürecinde yüzde 80 doluluk oranına ulaşıldığını söyledi.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Elcuman, Erciyes’in bir vizyon projesi olduğunu ve 200 milyon euroyu aşan bir yatırım yapıldığını da belirtti. Erciyes, yapay karlama sayesinde diğer birçok kış turizm merkezinden önce pistlerini açtı ve kar yağışları da beklendiği gibi gerçekleşerek pistlerin tamamen açılmasına imkan sağladı. Elcuman, Erciyes’in çeşitli mekanik tesislerle daha rahat bir kayak deneyimi sunabilmek için pist ağını da geliştirdiklerini ifade etti.

Ancak Rusya-Ukrayna savaşının Erciyes’i etkilediğini de söyleyen Elcuman, charter sefer sayısında düşüş yaşandığını ancak yine de farklı ülkelerden turistlerin Erciyes’e ilgi gösterdiklerini belirtti. Erciyes’in yurt dışı tanıtımına ağırlık verme çabalarının olumlu sonuçlar verdiğini dile getiren Elcuman, charter seferlerini arttırmak ve daha fazla turist çekmek için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Özellikle İngiltere pazarıyla yoğun bir şekilde ilgilendiklerini ve gelecek sene İngiltere’den charter sefer başlatmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Adana’dan gelen öğrencilerin kısa filmi Fransa’da uluslararası bir yarışmada boy gösterecek

Sıradaki haber:

Adana’dan gelen öğrencilerin kısa filmi Fransa’da uluslararası bir yarışmada boy gösterecek

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.