h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Eğitimci Tevfik T, inşaat sektöründe suçlandığına anlam veremiyor: ‘Ben öğretmenim, inşaattan anlamam’

Eğitimci Tevfik T, inşaat sektöründe suçlandığına anlam veremiyor: ‘Ben öğretmenim, inşaattan anlamam’

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde bin 400 kişi hayatını kaybetti ve Ebrar Sitesi'nin 18 bloğu yıkıldı. Müteahhitler ise suçlamaları reddediyor ve kendilerini savunuyor. Duruşmada müteahhitlerin yanı sıra diğer sanıklar da yer aldı. Avukatlar ise yapılan incelemelerde hatalar ve ihmaller olduğunu belirterek yetkililerin sorumluluğunun araştırılmasını talep ediyor. Tevfik T.'nin tutukluluğu devam ederken, diğer sanıkların malvarlıklarına tedbir konulma talebi reddedildi. Mahkeme duruşmayı erteledi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve “Asrın Felaketi” olarak adlandırılan depremde Ebrar Sitesi’nin müteahhitlerinden olan 81 yaşındaki din kültürü öğretmeni Tevfik T., suçlandığı suçlamaları reddetti ve kendini savundu. Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Tevfik T. ve diğer sanıkların yanı sıra müşteki avukatları da katıldı. Müteahhit Tevfik T., Kırşehir’de tutuklu bulunduğu için duruşmaya online olarak katıldı. Diğer sanıklar da suçlamaları reddederken sorumluluğu Tevfik T.’nin üzerine attı. Tevfik T., inşaat işlerinden anlamadığını belirterek kendini savundu ve yapılan inşaatları, siteyi yaptıran kooperatiflerin yönetim kurullarıyla birlikte hareket ettiklerini söyledi. Ayrıca, belediye denetim yetkililerinin de site inşaatlarını 15 kez denetlediğini ve onay verdiğini belirtti. Tevfik T., herkesi ev sahibi yaptığını, o dönemde itibar sahibi olduğunu ancak şimdi sadece kendisinin hedef gösterildiğini ifade etti. Duruşmaya katılan müşteki avukatlarından Şuayip Bolat, Ebrar Sitesi’ndeki can kayıplarının ana nedenini açgözlü müteahhitlerin rant peşinde koşması, yetersiz inşaat malzemeleri kullanılması, zemin problemleri ve yapı denetim eksiklikleri olarak belirtti ve yetkililerden sorularının cevaplanmasını talep etti. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek davayı erteleme kararı aldı. Ebrar Sitesi, 1987 yılında kooperatifler tarafından kurulmuş ve 1994-2001 yılları arasında yapımı tamamlanmıştı.

Okulda ve Kariyerde Başarılı Olmak için Başkan Odakır’dan Önemli Tavsiyeler

Sıradaki haber:

Okulda ve Kariyerde Başarılı Olmak için Başkan Odakır’dan Önemli Tavsiyeler

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.