h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Deprem sonrasında mahallenin yok olmasıyla ilgili yürek burkan görüntüler ortaya çıktı

Deprem sonrasında mahallenin yok olmasıyla ilgili yürek burkan görüntüler ortaya çıktı

Hatay'ın Antakya ilçesinde 2019 yılında yaşanan depremin ardından yıkılan mahallede drone ile çekilen görüntüler, büyük yıkımın boyutlarını gözler önüne serdi. Drone pilotu Alper Şener, deprem öncesi ve sonrası görüntüleri karşılaştırmak amacıyla aynı mahalleyi farklı zamanlarda kaydetti. Görüntüler, depremin ardından yaklaşık olarak binaların yüzde 85'inin yok olduğunu ortaya koydu. Şener, bu çekimlerle Antakya'daki yıkımın büyüklüğünü göstermek ve insanlara duyurmak istediğini belirtti. Şu ana kadar pek çok kişinin bu videoları takip ettiği ve depremin etkilerini öğrenmek isteyenlerin sayısının çok olduğu ifade edildi.

Drone ile çekilen görüntüler Antakya ilçesinin deprem sonrasındaki yıkımını gözler önüne serdi. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Antakya’nın birçok bölgesi tamamen yıkıldı ve binlerce bina ortadan kayboldu. Drone pilotu Alper Şener, 2019 yılında çektiği görüntülerle 2023 yılı Aralık ayında aynı bölgeyi yeniden görüntüledi. Görüntülerde, deprem sonrasında cadde adeta yok olmuş durumdaydı. Paylaşılan görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Antakya’nın kayıt altına alınmaya başlandığı 2015 yılından beri bu çalışmalara devam eden Alper Şener, depremin yıkımını dünyaya duyurmak amacıyla çekimlerini sürdürdüğünü belirtti. Şener, Antakya’nın birçok caddesini ve sokağını arşivlediğini ve bunları gelecek nesillere aktarmayı hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, Hatay’ın turizmini ön plana çıkararak sosyal medya üzerinden bölgeye gelemeyen insanlara da Antakya’yı tanıtmayı amaçladığını söyledi. Depremden sonra yıkılan birçok yerin çekimlerini sürdüren Şener, Antakya’yı kayıt altına almaya devam etti. Bu görüntülerin tarih niteliği taşıdığını vurgulayan Şener, Antakya’daki yıkımın boyutunu bilmeyen çok sayıda insan olduğunu ve bunları sosyal medya aracılığıyla farklı insanlara duyurmak istediğini dile getirdi. Şener’in videolarının yurt dışında da takip edildiğini ve depremin yıkımını öğrenmek isteyen birçok insanın olduğunu belirtti.

Şener, 2019 yılında görüntülediği mahallede bulunan binaların yüzde 85’inin deprem sonrasında ortadan kaybolduğunu ifade etti. Odabaşı Mahallesi’nde bulunan ve gördüğü binaların çoğunun yıkıldığını belirten Şener, durumun sadece Odabaşı Mahallesi ile sınırlı olmadığını, Antakya genelindeki mahallelerde de benzer bir durumun olduğunu söyledi.

Sömestir tatilini avantaja çeviren kayak tutkunları Erciyes Dağı’nı hınca hınç doldurdu

Sıradaki haber:

Sömestir tatilini avantaja çeviren kayak tutkunları Erciyes Dağı’nı hınca hınç doldurdu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.